Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 03 april 2016 20:53

Toyota: Eerste grote test met waterstof aangedreven wagen klaar

Written by

Toyota heeft bekend gemaakt klaar te zijn met hun eerste grote test met de waterstof aangedreven Mirai. De test liep over 100 000 kilometer en er zouden weinig tot geen mechanische problemen zich hebben voorgedaan.

De Mirai waterstof aangedreven wagen zou gewerkt hebben met een 100% aan betrouwbaarheid, zo begint Toyota ongeveer zijn persbericht. De wagen werd zes dagen op zeven, gedurende de 107 dagen, en één testdag was maar liefst 16 uur lang. getest op verschillende type van wegen in en rond Hamburg, stadswegen, snelwegen en in allerlei weersomstandigheden die zich in Duitsland kunnen voor doen.

De feedback van de acht testpiloten is alom lovend, de Mirai heeft door de waterstof motor geen negatieve invloed op de rij eigenschappen en er zijn tijdens de test geen mechanische problemen opgedoken. Ook niet toen de buitentemperatuur naar -20° zakte waren er geen problemen door de koude temperaturen te noteren. Ook maakten de testers bekend dat het tanken van de Mirai slechts drie minuten in beslag nam, een aanzienlijke tijdswinst tegenover de elektrische voertuigen.

Toyota begin met de test op 21 september van vorig jaar, en voltooide de test op 10 februari, maar nu pas werden de gegevens van deze test bekend gemaakt.