Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 20 maart 2016 20:57

Aston Martin en Red Bull Racing gaan samenwerken

Written by

Aston Martin en Red Bull Racing hebben aangekondigd te zullen gaan samen werken voor een nieuw hypercar project. Het project kreeg de naam AM-RB-001 mee, en het zou een nieuw tijdperk in de evolutie van de hyper car inluiden. Een nieuw tijdperk voor een wagen welke superieur is in acceleratie, top snelheid en circuit gebruik.

Red Bull Racing is natuurlijk bekend voor zijn wereldtitels in de F1 met Sebastien Vettel en natuurlijk ook door zijn ontwerper en genie Adrian Newey. Aston Martin wil met het team van Red Bull Racing een nieuwe super auto bouwen die zelfs het begrip hyper car zal overschrijden. Van de tekeningen die nu reeds bestaan is het volgens de projectleiders een typisch herkenbare Aston Martin, maar eentje met een complex aerodynamisch pakket.

Echt veel details zijn er op dit moment natuurlijk niet, maar Aston Martin wil met de AM-RB-001 een wagen op de markt/weg brengen die presteert op alle gebieden zoals een Formule 1 wagen. Een “mid-engine” auto met een uiterst complex aerodynamisch plaatje, ontworpen door Adrian Newey die op zijn beurt een droom in vervulling ziet gaan. Voor de ontwerper stond het ontwerpen van een “straat model” al een tijdje op zijn verlanglijst.

De hyper Aston Martin zou in productie gaan in 2018, en in heel kleine getale gebouwd worden.