Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

woensdag, 09 maart 2016 09:20

De nieuwe Triumph Bonneville T120 en T120 Black

Written by

De tijdloze stijl en het legendarische karakter van de oorspronkelijke Bonneville is herboren in de stijlvolle en authentieke Bonneville T120 en de bijzonder coole Bonneville T120 Black. Beide zijn vervaardigd met zeer veel aandacht voor details, kwaliteit en afwerking, die alleen worden geëvenaard door de functionaliteit en de prestaties van deze echt moderne klassieker.

Met aandrijving van het geheel nieuwe 1200 cc-blok met hoog koppel van de Bonneville, dat wordt gevoed met schitterende, authentiek vormgegeven dubbele gasklephuizen. Deze motor is ontworpen voor meer koppel, zowel onderin als over het hele toerentalbereik. De authentieke peashooter-uitlaten leveren dat onmiskenbare geluid van een Britse twin.

Het chassis en de vering van beide uitvoeringen zijn geheel nieuw ontworpen voor hele dagen rijcomfort, iedere dag, de hele dag, met of zonder duopassagier. Hier worden kenmerkende rijeigenschappen van Triumph zoals neutraliteit, wendbaarheid en stabiliteit gecombineerd met hoge functionaliteit en comfort.

Geïnspireerd op de legendarische Bonneville uit 1959 en vormgegeven met meer van het legendarische DNA van het origineel. Zowel met een aanzienlijk luxueuzere afwerking en schitterende authentieke details als een reeks standaardvoorzieningen die een nieuwe norm inluiden.

Net zoals de legendarische originele Bonneville T120, die wereldwijd succes boekte dankzij zijn adembenemende uiterlijk en revolutionaire prestaties, sluiten de nieuwe Bonneville T120 en T120 Black met hun wendbaarheid, elegantie en uitstraling perfect aan op de moderne vraag naar authenticiteit, karakter en functionaliteit.

Met een beroemde achtergrond, nadrukkelijke aanwezigheid en prestaties vormen de authentieke en stijlvolle Bonneville T120 en de ruige, venijnige T120 Black een fraaie evolutie van een tijdloze legende.

Nieuwe 1200cc-motor met 'hoog koppel'
Het unieke karakter van de Bonneville T120 komt tot uiting in de geheel nieuwe 1200-cc parallelle-twinmotor met 8 kleppen en 'hoog koppel'.

Dit is speciaal voor de moderne klassieke rijstijl ontwikkeld met een directe, opwindend koppel met op zijn top 105 Nm bij slechts 3100 t/min – een verbluffende toename van 54% ten opzichte van de vorige generatie. Met een vermogen van 80pk bij 6.550 t/min, 18% meer dan op de T100, levert de nieuwe 1200cc direct krachtige prestaties in de lage toeren en door het gehele toerenbereik, zo levert het nieuwe motorblok al bij 4.500 toeren 50% meer vermogen.

Met de bijzonder nauwkeurige en directe respons op het gas van Triumph’s nieuwe generatie elektronische gasklepregeling en motormanagementsysteem, is de zestraps 1200-cc Bonneville-motor voorzien van een ontstekingsinterval van 270 graden voor een karaktervolle geluidn en lineaire vermogensafgifte.

Het motorprofiel is fraai vormgegeven met belangrijke traditionele stijlelementen van de legendarische Bonneville-motoren uit de jaren '60, met een subtiele verwerking van eigentijdse componenten om het iconische silhouet van het blok te behouden. Het niveau van de afwerking heeft ook een nieuw hoogtepunt bereikt, met geborsteld aluminium sierkappen voor de motor en elegante bronzen details op de T120, en zwarte sierkappen met bewerkte aluminium details op de T120 Black.

Achter het stijlvolle uiterlijk van de nieuwe 1200cc-motor gaat een geavanceerd vloeistofkoelsysteem schuil, dat zorgvuldig geïntegreerd is voor een minimale visuele impact, maar wel bijdraagt aan een lagere emissie en een beter brandstofverbruik – 13% minder verbruik dan de T100. Dit in combinatie met een uitgestelde serviceinterval van 10.000 naar 16.000, maakt dat de motor voordelig is in gebruik.

Tot slot sluiten de geheel nieuwe, elegante peashooter-uitlaten aan op een rechttoe-rechtaan-ontwerp dat wordt bereikt met een ingenieus dubbelwandig verloop van de pijp via het katalysatorhuis en weer naar buiten. Deze machine maakt het echte geluid van een Britse twin, met een diepe, volle klank van de uitlaat die volledig past bij het karakter van de T120, op een niveau dat je wenst en verwacht.

Moderne functionaliteit
De Bonneville T120 en T120 Black vormen een nieuwe norm voor functionaliteit van moderne klassiekers met ruime technologische voorzieningen, die de berijder helpen met geavanceerde controle, veiligheid en volledig vertrouwen en die subtiel en compromisloos zijn geïntegreerd om de authentieke stijl en het karakter van een Bonneville te behouden.