Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 29 november 2015 21:07

Audi stelt nieuwe R18 voor

Written by

Het is reeds twee jaar geleden dat Audi de Endurance titel kon behalen, de Duitsers zetten dan ook alles op alles om daar in 2016 verandering in te brengen. De nieuwe e-Tron R18 moet daar verandering inbrengen.

De laatste 15 jaar is Audi heer en meester in Le Mans, maar dit jaar was het nieuwkomer Porsche die Audi naar een bijna figurantenrol dwong. Ook in het WEC kampioenschap was Porsche heer en meester.

De nieuwe 2016 e-Tron is slechts statisch voorgesteld, verdere waarden werden er niet bekend gemaakt. Feit is dat Audi nog steeds de TDI krachtbron zal gebruiken. Of het de V6 TDI 4-liter zal zijn is verre van duidelijk. Ook het hybride systeem krijgt een update, net als de volledige aandrijflijn.

Wat Audi wel bekend wilde maken was dat zij in de 2016 editie van Le Mans met echt twee wagens zullen deelnemen. Zowel Porsche als Audi startten in 2015 met drie wagens in Le Mans, maar om kosten te drukken zal dat gereduceerd worden naar twee. Rijders voor 2016 zijn ook al bekend, Andre Lotterer, Benoit Treluyer en Marcel Fassler in de nr 7 en Loic Duval, Lucas di Grassi en Oliver Jarvis in de nr 8.