Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zaterdag, 05 maart 2016 21:26

Ford’s nieuwe camouflage techniek

Written by

Testen op de openbare weg zijn voor auto-en motorfabrikanten vaak een oud zeer, zeker heden dage dat men op bijna elke telefoon een camera heeft. Wanneer de nieuwe modellen echt nog niet mogen gezien worden door het grote publiek gebruiken de constructeurs heel vaak zwarte wraps, klittenband om ook maar zo veel mogelijk te verbergen van hun nieuwe model. Ford heeft naar eigen zeggen een nieuw camouflage techniek ontwikkeld die het nog moeilijker maakt om het echte nieuwe model te ontdekken.

Er zijn twee redenen waarom constructeurs op de openbare weg gaan rijden, om echt te testen of om zogenaamde teasers uit te brengen. Heel vaak liggen kwajongens en meisjes op de loer om een glimp op te vangen van een nieuw model. Maar wat al er nu eens echt testwerk moet gedaan worden van een allerlaatste aanpassing? Dan overleeft men de wagen of motor met allerlei vellen zwart plastiek om toch maar zo weinig mogelijk vrij te geven naar de buitenwereld en zeker naar de concurrenten.

Ford heeft nu naar eigen zeggen een compleet nieuwe techniek ontwikkeld om deze dure, en vaak zware camouflagetechnieken te vervangen door simpele stickers die het menselijke brein op een dwaalspoor brengt, het zou een optische elusie veroorzaken. Veel meer of bollen in een grote bol zijn het niet maar zouden het moeilijker moeten maken om het nieuwe model te onthullen. Ook knappe koppen in bepaalde bewerkingsprogramma’s zouden het moeilijker krijgen om het virtueel aan te passen.

Tweede luik voor Ford is dat hun nieuwe systeem goedkoper is of urenlang werken aan het verbergen van hun nieuwe product voor de grote massa. Men is er natuurlijk ook terdege van bewust dat dit geen waterdicht systeem is, maar het alvast veel beter is of eerdere bestaande technieken.

Media