Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 29 november 2015 20:41

Cao Fei en John Baldessari ontwerpen volgende BMW Art Cars. BMW M6 GT3 moet racetraditie voortzetten.

Written by

Na ontwerpen van Jenny Holzer (1999), Olafur Elíasson (2007) en Jeff Koons (2010) krijgt de BMW Art Car reeks nu een vervolg. Ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van de reeks koos een jury van vooraanstaande museumdirecteurs en curatoren twee internationaal vermaarde kunstenaars om elk één wagen te ontwerpen.

De Chinese kunstenaar Cao Fei (*1978) en de Amerikaanse kunstenaar John Baldessari (*1931) worden respectievelijk de jongste en de oudste kunstenaar in de collectie. Op 19 november en in aanwezigheid van de kunstenaars kondigde Ian Robertson, lid van de raad van bestuur van BMW AG, de samenwerking aan in het Solomon R. Guggenheim Museum in New York in het bijzijn van 150 selecte gasten. De beide artiesten zullen volgend jaar een BMW M6 GT3 creëren. De nieuw ontworpen wagens worden dan in 2017 voorgesteld in musea, terwijl ze zich ook op het circuit moeten bewijzen. “Bij de 40ste verjaardag van de BMW Art Car Collection is het tijd om vooruit te kijken. De collectie is de belichaming van het culturele engagement van de BMW Group – haar wagens staan voor de combinatie van geavanceerde technologie en inspirerende kunst. Het vult ons met trots dat we de reeks kunnen uitbreiden met twee werken van zulke gerenommeerde kunstenaars,” zei Ian Robertson tijdens de voorstelling.

De BMW M6 GT3
In 2016 zal de BMW M6 GT3 aan de top staan van de reeks wagens die in het BMW raceprogramma voor klanten beschikbaar zijn. Hij wordt aangedreven door een V8-motor van 4,4 liter met M TwinPower Turbo-technologie, die voor de competitie licht werd aangepast. De krachtbron heeft een dry sump-smering en levert maximaal 585 pk – terwijl de hele wagen nog geen 1.300 kilogram weegt. Andere technische kenmerken zijn het aandrijfconcept met transaxle, sequentiële raceversnellingsbak met zes versnellingen en krachtige autosportelektronica. De aerodynamische eigenschappen van het koetswerk werden in de windtunnel van BMW geoptimaliseerd. De ingenieurs hebben minutieus gewerkt aan de nauwkeurige afstemming van de BMW M6 Coupé, die de basis vormde voor de nieuwe wagen en al perfect geschikt was voor rondjes op het circuit.

Jens Marquardt, directeur BMW Motorsport: “Het is fantastisch dat de traditie van de BMW Art Car reeks zal worden voortgezet met de BMW M6 GT3. Autosport en de BMW Art Cars waren altijd al heel nauw met elkaar verbonden. Onze racewagens in de speciale ontwerpen van bekende kunstenaars hebben een cultstatus bij het grote publiek. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook zo zal zijn voor het werk van Cao Fei en John Baldessari. Natuurlijk willen we met de BMW M6 GT3 Art Cars strijden om de overwinning. Deze combinatie van kunst en sportprestaties op het circuit is echt uniek.”

De BMW Art Car collectie
Sedert 1975 hebben kunstenaars uit de hele wereld Art Cars ontworpen op basis van de BMW wagens van hun tijd. De collectie werd ingeluid toen de Franse racepiloot en kunstliefhebber Hervé Poulain in samenwerking met de huidige directeur van BMW Motorsport, Jochen Neerpasch, zijn vriend en kunstenaar Alexander Calder vroeg een auto te ontwerpen. Het resultaat was een BMW 3.0 CSL, die in 1975 aantrad in de 24 Uren van Le Mans en meteen een publiekslieveling werd: de BMW Art Car Collection was geboren. In 2010 werd de recentste telg van de reeks, een wagen ontworpen door Jeff Koons, voorgesteld in het Centre Pompidou in Paris. BMW Art Cars worden niet alleen geshowd in hun thuishaven in het BMW museum in München, maar reizen ook de wereld rond naar tentoonstellingen en musea in Azië, Europa en Noord-Amerika. In 2014 verscheen de eerste uitgebreide publicatie over de collectie.