Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vrijdag, 05 februari 2016 13:30

Drukke tijden voor Sarolea

Written by

Er breken drukke tijden aan voor het team van Sarolea, 2016 wordt het jaar van de bevestiging tijdens de races in Man. Na enkele positieve resultaten wil het team opnieuw de strijd aangaan met de echte toppers, daarom gaat het team nu ook twee motoren inzetten op hun jaarlijkse afspraak in Man.

De productie van de 2016 Sarolea SP7 op schema, en er zal heel spoedig de eerste testen voorgeschoteld krijgen. De SP7 heeft een update gekregen, maar niet zo resoluut of de update van vorig jaar, toen Sarolea met een compleet nieuwe motor naar buiten kwam. Kostte allemaal heel veel tijd om op tijd klaar te raken voor Man, en daardoor werden er kostbare testsessies mislopen. Voor dit jaar is er wel een uitgebreid testprogramma voorzien, die zonder enige vorm van problemen zal gehaald worden.

De updates aan de 2016 Sarolea zijn vooral software, de motor die vorig jaar in eigen huis werd ontwikkeld en geproduceerd is één van de krachtigste in zijn categorie en daar klopt het plaatje volledig. Alleen was het probleem met het systeem dat de motor regelt tijdens het rijden, daar liep het vorig jaar mis. Een volledig nieuw systeem werd bij de motor ingebracht om tijdens het rijden de nodige parameters in het oog te houden, zodoende dat het systeem nu zelf denkt en zo een maximaal rendement van de motor en batterijen te verzekeren. Er zijn natuurlijk nog meerdere veranderingen, maar daarover wordt door de directie van Sarolea niet in detail getreden, elektrisch racen is nu eenmaal big business geworden……

Grootste vernieuwing voor Sarolea is dat het team nu met twee motoren aan de start van Man zal verschijnen. De Sarolea rijder van het eerste uur de Schot Robert Wilson blijft aan, maar er komt nu ook een topper aan het stuur van een Sarolea. Wie deze rijder wordt is door het team nog niet bekend gemaakt.

Related items