Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zaterdag, 30 januari 2016 12:11

Moto Retro Wieze brengt op 13 en 14 februari 2016 hulde aan Triumph

Written by

Moto Retro Wieze brengt op 13 en 14 februari 2016 hulde aan Triumph, de meest succesvolle Britse motorenbouwer ooit. Dit Brits icoon van de motorwereld claimt met zijn leeftijd van 113 jaar bovendien de oudste nog producerende motorenbouwer ter wereld te zijn.
Terug in de tijd met spraakmakende modellen zoals het Model H, de trusty Triumph, uit 1914, de 5T Speed Twin uit de jaren ’50, de originele Bonneville T120 uit 1959 tot de Speed Twin en de 1200cc T120 Bonneville uit de Modern Classics reeks van Triumph die in 2016 op de markt komen : meer dan 100 jaar motorgeschiedenis op één exclusief podium vol motorlegendes. 

Eindelijk Triumph in Wieze
Motorenbouwer Triumph zit wereldwijd in de lift : in een dalende motorenmarkt weet het Britse Triumph Motorcycles elk jaar zijn marktaandeel te vergroten. In Belgïe is dit aandeel anno 2015 in het segment boven de 500cc nu al 8,3% wat een verkoopstijging op Belgische bodem van liefst 21% inhoudt op één jaar tijd.

Het gaat dus zeer goed met de produktie, dank u. Triumph Motorcycles presenteert zijn modellen in 3 lijnen : de ‘Roadsters & Supersports’, de ‘Cruisers’ en tenslotte de ‘Modern Classics’. Het is vooral deze laatste lijn die het meest aansluit bij de geest van Moto Retro Wieze en wil het nu juist de vraag zijn naar het retro-segment die het meest stijgt met als sterkhouders 2 legendarische namen : de Scrambler en de Bonneville. Het succes is van die aard dat Triumph in 2016 vijf nieuwe modellen in het Modern Classics gamma lanceert met o.a. een Bonneville 1200cc.

Moto Retro Wieze werd al jaren benaderd vanuit Triumph-hoek om het merk achter ronkende namen zoals de Thunderbird, de Speed Twin, de Tiger en de onvermijdelijke Bonneville op de affiche te plaatsen. Door de 3 voorbije Caféracer-edities is dit een paar jaar later dan gepland maar met de komst van het nieuwe klassieke gamma bij Triumph vanaf 2016 kon februari 2016 voor de overzichtstentoonstelling niet beter gekozen zijn.

Moto Retro Wieze praktisch
Traditiegetrouw schrijven er zo een 150 binnen- en buitenlandse exposanten in voor de voorjaarseditie. Gezien vele standhouders rekening houden met het thema zal het vooral Triumph zijn wat de klok slaat in de hallen.
Vooral de officiële aanwezigheid van Triumph zelf met het gloednieuwe Modern Classics gamma zal zeker gesmaakt worden.

De beurs opent beide dagen om 09u30 en sluit om 17u. Dit is op vraag van de exposanten een uur eerder dan vroeger.

De parking wordt voor de bezoekers geopend om 08u; voor motorrijders is en blijft de parking gratis.
Al naargelang de weersomstandigheden worden de bezoekers zaterdagochtend een uur vroeger, dus vanaf 08u30, in het bargedeelte toegelaten. Vanaf 09u30 wordt de doorgang naar de beurs geopend.

De ingang komt op 9 euro. Met een -1 euro kortingskaart wordt dit 8 euro.
Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. De kortingskaarten zijn beschikbaar op de website en de Facebookpagina.

Info : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; www.motoretrowieze.be ;
Facebook : moto retro wieze