Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

maandag, 18 januari 2016 00:23

Peugeot wint opnieuw na 16 jaar de Dakar

Written by

Peugeot heeft met Peterhansel na 16 jaar opnieuw de Dakar gewonnen. Het werd een veelbesproken editie van de Dakar na enkele ongevallen waar publiek bij betrokken was, en het op momenten stormachtig weer waardoor enkele etappes verkort of zelfs geannuleerd moesten worden.

Voor Peterhansel is deze overwinning de twaalfde maal dat hij de Dakar wint, hij won zes keer bij de motoren, en vijf keer bij de auto’s. Zo kan de 50-jarige Fransman stilaan de Dakar koning worden genoemd.

Voor Peugeot was het van 1990 geleden dat zij nog eens een Dakar wonnen. Peugeot had dit jaar kosten noch moeite gespaard om van deze Dakar een succesverhaal te maken. Zo snoepten zij ook Sebastien Loeb af van Citroën om hem in de Dakar te laten participeren. Loeb speelde lange tijd mee voor de algemene overwinning, maar de Fransman kreeg halfweg de rally technische problemen en viel terug in het klassement.

Alleen is nu gebleken dat de overwinning van Peterhansel aangevochten wordt door het X-Raid team. De Fransman zou op een illegale plaats getankt hebben, en de beslissing wordt doorgestuurd naar de FIA groene tafel.