Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 10 januari 2016 18:30

Masters Historic Racing maakt kalender bekend, twee keer België, één keer Nederland

Written by

Master Historic Racing heeft zijn kalender voor 2016 bekend gemaakt, deze zal acht Europese ronden beslaan, en er zijn ook twee nieuwe evenementen opgenomen. Ook zal de Europese tour twee keer België aandoen.

Het seizoen begint op 9 en 10 april in Zolder met de FIA masters Historic Formula one Championship en het Sports Car Championship. Een evenement die nu in samenwerking met het circuit Zolder en de Belcar wordt georganiseerd.
Tweede afspraak is Brands Hatch Masters Historic Festival op 28 en 29 mei, de volgende afspraak is opnieuw in de UK met Donington Park die de gastheer speelt voor zijn eigenste Master Festival op 2 en 3 juli. Beide UK evenementen zullen drie uurs racen voorzien voor pre 66 auto’s, evenals de wedstrijden voor de vier Master kampioenschappen.

Het intense Silverstone Classic evenement is de volgende in de lijn, deze gaat door op 29 tot 31 juli, waar men daarna doorreist naar de Nürburgring op het GP circuit voor het jaarlijkse Oldtimer Grand Prix op 12 tot 14 augustus. In Zandvoort zullen de F1, Sports Car, GT and Pre-66 Touring Car hun wedstrijden afwerken voor de publiekstrekker van het seizoen, dit op 2 tot 4 september. Dan volgt wellicht het evenement op het mooiste circuit Spa op 16 tot 18 september met opnieuw races voor F1 and Sports Cars, Gentlemen Drivers, Pre-66 Touring Cars en de 70s Celebration. De afsluiter van het seizoen is voorbehouden voor het circuit van Jarama op 14 tot 16 oktober. Tevens ook de laatste ronde van de FIA Masters Historic Championships.

De nieuwe evenementen die toegevoegd zijn aan de Masters kalender zijn er voor ons Europeanen niet van groot belang. De organisatie is wel blij te kunnen meedelen dat zij voor 2016 twee keer in de VS zullen rijden. Een endurance race in Florida voor de pre 66 wagens op het Daytona circuit op 10 tot 13 november, en eentje op het Sebring circuit op 1 tot 4 december.