Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

woensdag, 23 december 2015 12:18

Spy Pics: De Royal Enfield Himalayan

Written by

Royal Enfield lijkt bezig te zijn met een volledig nieuw model, de Himalayan. Een reisenduro die naar verluid voorzien zou zijn van een nieuwe parallel twin blok. Voorlopig gaat het nog maar om enkele spy foto’s die gemaakt zijn. Maar verwacht wordt dat Royal Enfield in februari 2016 de Himalaya officieel gaat voorstellen.

Wanneer de vermoedens waar zijn zou Royal Enfield ten minste drie nieuwe producten voorstellen in 2016, het zou gaan over twee motorfietsen, en het nieuwe 750cc parallel tweecilinder blok. Eén van de nieuwe motorfietsen van Enfield zou de Himalayan zijn, en deze is al enkele keren gespot geweest.

De nieuwe Himalayan zou op de markt komen met twee motorconfiguraties, een 450cc ééncilinder, en dus het nieuwe 750cc blok. Op de foto is de motor voorzien van het 450cc blok. Het blok is in de configuratie zoals het nu bekend is 27 pk sterk en niet bekend staat voor zijn power, maar eerder voor zijn laag verbruik en laag gewicht.

In februari 2016 gaat de Delhi Auto Expo van start, en dan wordt verwacht de Royal Enfield de Himalayan zal voorstellen, standaard voorzien van ABS, en volledig aangepast aan de Europese emissie normen.