Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

donderdag, 17 december 2015 09:31

World Ducati Week 2016: het aftellen is begonnen

Written by

De datum en de locatie van het evenement waar alle Ducatisti van over de hele wereld naar uitkijken is bekend. Van 1 tot en met 3 juli 2016 zal de gehele internationale Ducati community tijdens de World Ducati Week zijn passie voor het motormerk uit Bologna vieren, de WDW 2016 zal gehouden worden op het Marco Simoncelli Misano World Circuit.

De bezoekers van de aankomende editie van de WDW kunnen genieten van alle nieuwe modellen die gepresenteerd zijn tijdens de EICMA en is er de gelegenheid om deze nieuwe modellen, inclusief de XDiavel en de Multistrada 1200 Enduro, zelf te ervaren. Daarnaast is er de mogelijkheid om lekker te relaxen in de Ducati Scrambler omgeving en te genieten van de ontspannen sfeer van de Land of Joy. Uiteraard is het ook mogelijk om een testrit te maken op het circuit en deel te nemen aan de Ducati Riding Experience. Ook de rijders van de MotoGP en de Superbike zullen aanwezig zijn, om zo de gezamenlijke passie die de WDW sinds de eerste editie in 1998 karakteriseert, samen te vieren.

In 2014 werd er een record gebroken met het samenkomen van 65 000 Ducati fans van over de hele wereld. Vanuit de Verenigde Staten, Europa, Australië, Rusland en India, maar ook uit Brazilië, China, Maleisië en zelfs uit Gabon, IJsland en Nepal kwamen liefhebbers van het merk naar de World Ducati Week 2014. Allemaal bij elkaar gebracht voor de gezamenlijke passie voor Ducati motoren.

Tijdens de negende editie van de WDW zal naast het vieren van de gezamenlijke passie ook het 90 jarig bestaan van Ducati uitgebreid gevierd worden. Het is in 2016 negentig jaar geleden dat Ducati werd opgericht. Het bijzondere verhaal begon allemaal 4 juli 1926 toen de drie broers Ardiano, Bruno en Marcello Cavalieri Ducati, ondersteund door hun vader Antonio, het bedrijf Società Scientifica Radio Brevetti Ducati oprichtten. Sindsdien kent het in Bologna gevestigde bedrijf een ongekende ontwikkeling en worden de motorfietsen van Ducati gekenmerkt door het onnavolgbaar design en een sterk sportief karakter.

Het aftellen naar de WDW 2016 is begonnen en binnen een paar maanden zal het programma, samen met gedetailleerde informatie over het deelnemen aan de World Ducati Week 2016 beschikbaar zijn op de officiële website wdw.ducati.com.