Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 13 december 2015 20:20

Prijs en specs nieuwe Triumph Street Twin bekend

Written by

De Street Twin is geïnspireerd op de stijgende belangstelling voor custommotoren en brengt de Bonneville-stamboom opnieuw tot bloei in de 21e eeuw, zonder dat afbreuk wordt gedaan aan het legendarische karakter.

Dit is de meest eigentijdse nieuwe Bonneville van Triumph, die is helemaal is toegespitst op de levensstijl van de moderne motorrijder. Deze motor is gebouwd voor puur plezier, om te rijden met een grijns op je gezicht en voor aanpassing aan je persoonlijke wensen.

De Street Twin combineert het legendarische Bonneville-karakter met een overweldigend uiterlijk, een fantastische motorblok, een laag zadel, dynamische rijeigenschappen en eenvoudige persoonlijke aanpassingen. Dit alles maakt hem de meest toegankelijke en wenselijke moderne klassieker die momenteel verkrijgbaar is, de Bonneville voor iedere motorrijder.

Nieuwe 900cc-motor met hoog koppel

Het unieke karakter van de Street Twin komt tot leven met de volledig nieuwe Bonneville 900 cc parallelle-twinmotor met 8 kleppen en hoog koppel.

Dat zegt het eigenlijk al: het blok levert een solide maximumkoppel van 80 Nm bij slechts 3200 t/min, liefst 18% meer dan het voorgaande model. Dat vermogen wordt geleverd waar je het maar wilt, zowel bij heel lage toerentallen als over de rest van het toerentalbereik.

De Bonneville Street Twin is voorzien van een karaktervol ontstekingsinterval van 270 graden voor een volmaakt lineaire vermogensafgifte via de soepele vijftraps versnellingsbak. Dat resulteert in een bijzonder nauwkeurige en directe respons op het gas. De geavanceerde elektronische gasklepregeling en het nieuwe motormanagementsysteem van Triumph dragen nog verder bij aan het rijgemak.

Het uiterlijk van het nieuwe 900cc-blok is ook schitterend vormgegeven met een stijlvol zwart carter en veel aandacht voor details. De moderne motorcomponenten zijn weggewerkt achter de kenmerkende trekken van het legendarische Bonneville-blok, zodat het authentieke Bonneville-silhouet duidelijk zichtbaar blijft.

Het geheel nieuwe opwaarts gebogen uitlaatsysteem van geborsteld staal is voor de Street Twin ontworpen en zorgvuldig afgestemd op een stijlvol uiterlijk. De uitlaat levert het onmiskenbare geluid van een echte Britse twin met een rijke, volle klank die past bij het levendige karakter, op een niveau dat je niet alleen hoort maar ook voelt.

Aanzienlijk verbeterd brandstofverbruik

Achter het stijlvolle uiterlijk van de nieuwe 900cc-motor gaat een geavanceerd vloeistofkoelsysteem schuil, dat zorgvuldig geïntegreerd is voor een minimale visuele impact, maar wel bijdraagt aan een lagere emissie en een beter brandstofverbruik: maar liefst 36% beter dan de vorige Bonneville-generatie.

Dynamische rijeigenschappen

De verrukkelijke, meeslepende en relaxte rijervaring van de Street Twin is te danken aan het chassis en de vering, die helemaal nieuw zijn. Hierdoor verkrijgt deze motorfiets die typische Triumph-rijeigenschappen van neutraliteit en wendbaarheid met een nauwkeurige en intuïtieve bediening.

Dankzij het comfortabel lage zadel, een stevigere zadelvulling, een langere veerweg, natuurlijkere rijhouding, slank profiel en fantastische ergonomische kenmerken is de Street Twin onze meest toegankelijke Bonneville ooit.

Moderne functionaliteit

De Street Twin is echt normbepalend op het vlak van moderne functionaliteit, met volop technologische voorzieningen die de berijder geavanceerde controle, veiligheid en zekerheid bieden. Die functionaliteit is compromisloos maar subtiel geïntegreerd, zodat de authentieke stijl en het karakter van de Bonneville niet worden aangetast.

Nieuw assortiment accessoires voor customizing

De Street Twin is met opzet zo ontworpen dat je een eigen stijl aan je motor kunt geven. Met de introductie van het nieuwe assortiment Bonneville-accessoires presenteert Triumph meer dan 150 nieuwe stijlvolle accessoires voor de Street Twin, die de dealer kan aanbrengen en waarmee het makkelijker is dan ooit om je eigen custom te creëren. Het gaat daarbij om een garage vol custom-geïnspireerde onderdelen, waaronder een tweepersoons zadel, fly-screens, nieuwe uitlaten van Vance & Hines, achterspatbordverwijderingssets, een stuur in 'Ace' stijl en schitterende compacte richtingaanwijzers.

En om het nog makkelijker te maken, heeft Triumph ook drie interessante 'inspiratiesets' samengesteld voor motorrijders die hun eigen Street Twin-custom willen ontwerpen of de set compleet door de dealer willen laten aanbrengen: de no-nonsense set Scrambler, de agressievere set Brat Tracker en de relaxte sportieve set Urban.

Prijzen en beschikbaarheid: € 8.900 in België en € 9.900 in Nederland, verkrijgbaar vanaf medio januari bij de officiële Triumph dealers in de Benelux.