Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vrijdag, 04 augustus 2017 08:28

Angel Nieto 1947- 2017

Written by

Opnieuw wordt de motor wereld in diepe rouw gedompeld. De Spaanse oud-wereldkampioen Angel Nieto is bezweken aan zijn verwondingen welke hij vorige week opliep. Nieto werd 70 jaar.

1e5c92e1efe6ff78c09c24395c1fae3d

Angel Nieto was vorige week betrokken in een verkeersongeval toen hij met zijn quad aan het rijden was in Ibiza. De Spaanse oud wereldkampioen werd met zware verwondingen aan het hoofd opgenomen in het ziekenhuis waar hij gisteren (vrijdag) overleed.

Door het overlijden van Angel Nieto verliest de motorwereld opnieuw een legende. Nieto werd 13 keer wereldkampioen, toch hoorde hij liever 12 +1. Hij won ook 90 Grand Prix, zijn eerste was de GP van Oost Duitsland in 1969 in de 50cc klasse, zijn laatste Le Mans in 1985 op een 80cc Derbi.

Vele Spaanse rijders hebben bijna alles te danken aan Nieto, die in zijn hoogdagen er bijna eigenhandig voor zorgde dat de Spaanse motorindustrie bekendheid kreeg in de rest van de wereld. Door zijn vele successen kreeg Spanje in de jaren ’70 de motorgekte pas goed te pakken en er mengden zich steeds meer Spaanse bedrijven in de GP wereld. Daardoor kreeg jong Spaans talent het nodige budget om op wereldniveau door te breken. Velen rechtstreeks te danken aan Nieto.

Nieto was een charismatisch persoon die nog altijd razend populair was. Nieto had nog steeds een consultant job bij Derbi, was ook nog commentator voor de Spaanse TV tot aan zijn dood.