Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

woensdag, 19 juli 2017 13:11

Moto Retro Wieze duikt op 16 & 17 september in de wereld van de geraffineerde Italiaanse sportbrommers.

Written by

“Creativiteit en Innovatie, Design en Technologie”, dàt was de lijfspreuk van de constructeurs in het na-oorlogse Italië. Ze verbaasden in de jaren ’50 & ‘60 de wereld en haar ontluikende jeugdcultuur met mechanisch gesofisticeerde sportieve motorfietsen die zo van een racecircuit leken weggekoerst.

unnamed

Nu, in de 21ste eeuw, hebben deze Italiaanse 50cc volbloeden uit esthetisch & artistiek standpunt hun plaats verworven in wereldbekende musea voor hedendaagse kunst zoals het Moma, het Guggenheim, enz...

De schijnwerpers in Wieze worden volop gericht op deze Italiaanse hoogstandjes van puur design & innovatieve mechaniek; bij de selectie horen ronkende namen zoals Giulietta, Maserati, Italjet, Garelli, Testi, Malaguti, Morini en tal van andere constructeurs van sportiefslanke 50cc-motoren.

En er is meer, niet alleen zijn de Oktoberhallen weeral volgeboekt, tal van exposanten hebben aangegeven hun aanbod op dit thema te zullen afstemmen zodat de bezoekers niet alleen deze unieke expo zullen kunnen bewonderen maar ook de gelegenheid zullen hebben om een begeerde Italiaanse motorfiets in eigen huis te halen.