Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vrijdag, 27 november 2015 16:11

Onverwacht mooi: Benelli Leoncino

Written by

Benelli verraste vriend en vijand met een nieuw model, de Leoncio. Een verwijzing van hun eerdere Leoncino model uit de jaren ’50, maar nu voorzien van een 500cc paralel twin van om en bij de 47 pk.

 

Benelli nu in Chinese handen van de Qianjiang Group is nu niet het meest vooraanstaande bedrijf als het op betrouwbaarheid op aan komt. Betrouwbaarheid als het op de komst van nieuwe modellen bedoeld wordt. De nieuwe Leoncino moet evenwel het nieuwe Benelli inluiden, maar dat is al van meerdere voorstellingen beweert.

Evenwel is de nieuwe Leoncino een leuk ontworpen motorfiets die zijn echte Italiaanse roots niet verloochend. Een 500cc in eigen huis ontwikkelde twin die goed zou zijn voor 47 pk. Gespaakte 19” wiel vooraan en een 17” achteraan inclusief een 320 mm remschijf, dit alles in een 50mm usd voorvork.

Wanneer deze nieuwe Benelli in Europa op de markt zou komen zou hij perfect vallen in de categorie voor het Europese A2 rijbewijs.

Of de nieuwe Benelli überhaupt bij ons zal te verkrijgbaar zijn is nog maar de open vraag. Als het op PR op aan komt is Benelli gewoon een regelrechte ramp, en de informatie welke men doorstuurt is rampzalig onvolledig. Neemt niet weg dat het model die in Milaan werd voorgesteld best onverwacht mooi is…….

Related items