Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zaterdag, 06 mei 2017 08:42

Ook met de fiets op de bon

Written by

Nu mag men alles door je strot rammen wat men maar wil, maar de zogenaamde verkeersveiligheid wordt met de tijd een lachertje. Nu ook met stip gestegen, de fietser op de bon. Ondanks dat we al in de maand mei zijn, is dit toevallig geen late aprilgrap.

 

opa met helm op driewieler

Waar begint men, wel in de zonde 30 zal men voortaan ook sneller de trappers moeten stilhouden, want in bepaalde Vlaamse gemeenten kan en vooral zal men u ook voortaan met de fiets op de bon slingeren. Voorbeeld is Ronse waar men met hun fantastisch nieuwe, ultra gevoelige NK7 camera, weggestoken in een vuilnisbak, u als fietser op de bon slingeren.

De achterliggende gedachte omtrent de verkeersveiligheid is dat fietsers ook in de 30 zones te snel rijden, en dan spreekt men vooral over de mensen met elektrisch aangedreven fietsen. Want aan die mensen heeft de politie heel erg weinig werk om hun postbedeling toe te sturen. Elektrische fietsen moeten namelijk voorzien zijn van een nummerplaat.

Andere fietsers, men neme als voorbeeld de wielertoerist, heeft geen nummerplaat en die zal ter plaatse aangesproken worden door een meneer of mevrouw agent. Dit om zijn of haar gegevens en de overschrijving van 53€ te overhandigen. Dus met de fiets 10 km te snel rijden in zone 30 zal dus voortaan moeten dokken.

Ook de mensen achter de fietsersbond vinden het idee fantastisch, iedereen gelijk voor de wet, en daarmee basta, 30 is 30 en daar ontsnapt niemand aan, ook de fietser niet.