Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

woensdag, 19 april 2017 09:27

Lada viert 40 jaar met speciale serie Niva

Written by

Het is zo ver, Lada viert zijn 40e verjaardag, en dat doen ze met een nieuw model van de alom bekende Niva. De wagen heeft op zich geen benaming, dus brengen ze een speciale versie uit van hun Niva, einde.

lada celebrates 40 years of the niva with special edition programeaza ma 116910 1

lada 4 4 40th anniversary car edition programata weekend 1

En op zich mag men al geen Niva meer zeggen, want de Niva staat nu in de catalogus als 4x4. En men kan dan wel wat neerslachtig doen over de Niva, op zich is er met het bakbeest weinig verkeert. De techniek is heel erg simpel, en inderdaad al heel erg oud. Maar op zich was de Niva bij lancering in 1977 zijn tijd wel al een beetje vooruit. Zo was de Niva reeds uitgerust met een onafhankelijke voorwielophanging, en dat was in 1977 best wel groot nieuws. Van zijn lancering, tot dit eigenste moment moet de Niva ook de enigste wagen zijn waarbij nog geen update gekregen heeft, op gebied van koetswerkontwerp is er op heden nog niets anders. Wel kregen de motor, ophanging wel al een update Russian style, dus miniem.

Maar in 2017 komt er dus een speciale versie uit van de Niva ofte de 4x4. Er zullen welgeteld 1977 exemplaren worden gebouwd, en komen ze met een twee kleuren velgen, eco zetels en de 40h anniversary badges. Voor de rest is er heel weinig verandering aangebracht.

Vanaf juni moeten de eerste exemplaren buiten Rusland verkrijgbaar zijn.