Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 19 maart 2017 13:32

Vyrus 986 M2: Straatlegaal en lekker

Written by

Vyrus, de kleine Italiaanse motorbouwer laat opnieuw van zich spreken. En inderdaad, de 986 M2 klinkt bekend in de oren van de benaming, maar dit is echt het nieuwe model van het exotische Vyrus.

 

vyrus 986 m2 street bike

Het klopt volledig als zou de Vyrus 986 M2 al een tijdje als benaming en motor bestaan. De motor was enkele jaren geleden ingeschreven in het Moto2 wereldkampioenschap, en was gewoon voor de modale burger te koop. Men kon hem enkel als een rijdend frame kopen zonder motor, maar ook als bouwpakket kopen. Alleen was de motor enkel voorzien als circuitmotor en niet als een straat legale motor.

Wel, daar komt dus nu verandering in, de nieuwe Vyrus 986 M2 wordt straatlegaal, en wordt verkocht zoals voorheen. Daar wordt mee bedoeld een high-tech frame, natuurlijk de alom bekende Vyrus voorkant en alle ander exotische aankleding, en natuurlijk niet te vergeten veel, heel veel carbon.

Domper op de vreugde is misschien wel het blok, Vyrus was door zijn deelname in het Moto2 kampioenschap genoodzaakt om het CBR 600 RR blok te gebruiken, en ook de straatversie zal gebruik maken van het blok. Of het in een aangepaste vorm, of met de gewone standaard specificaties op de markt wordt gebracht is niet geheel duidelijk.

Nee, men zal niet op elke straathoek een Vyrus kunnen spotten, maar op de één of andere manier is en blijft de Vyrus een eigenzinnig, en voor de techneuten prachtig ontworpen machine die soms wel eens wat aandacht verdient. Wie er eentje wil zal om en bij de 25 000€ op de toonbank moeten leggen……