Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

donderdag, 10 december 2015 07:55

Ducati Scrambler en Italia Independent: de officiële lancering van nieuwe producten ontstaan uit een exclusieve samenwerking

Written by

Ducati Scrambler en Italia Independent presenteren de nieuwe producten in Miami. Tijdens de week van de prestigieuze hedendaagse kunst expositie “Art Basel” in het Setai Hotel lanceren de twee merken een nieuwe Ducati Scrambler limited edition en een collectie van speciale zonnebrillen geïnspireerd op de “Land of Joy”, het thema dat het iconische motormerk uit Bologna karakteriseert.

Het wereldwijde partnership, gebaseerd op een driejarige samenwerkingsovereenkomst, verenigd Ducati en Italia Independent voor de eerste keer en creëert daarmee een ongelooflijke mix van Made in Italy, stijl en creativiteit. De nadruk van de samenwerking ligt op de Ducati Scrambler, het merk dat door Ducati is gecreëerd om de waarden van de iconische 1970’s motorfiets te benadrukken. Een speciaal logo dat de vereniging van de twee verschillende merken representeert is ontworpen om de producten die samen ontwikkeld zijn de te karakteriseren.

De nieuwe Ducati Scrambler Italia Independent is een origineel en unieke interpretatie van de motorfiets, gericht op de verfijnde klantenkring die geïnteresseerd is in nieuwe trends, maar de fundamentele elementen van het merk weet te waarderen. Gebouwd in een gelimiteerde oplage van slechts 1,077 stuks, wordt iedere motor uitgerust met een aluminium plaat die met laser etsen het serienummer van elk exemplaar weergeeft. De Ducati Scrambler – Italia Independent logo is aan beide zijden van de tank aanwezig, net als op het label van het exclusieve lederen zadel.

De Ducati Scrambler Italia Independent is geïnspireerd op de wereld van de “café racer” en onderscheidt zich dankzij een reeks met de hand vervaardigde details, ontwikkeld door de creatieve teams van de beide bedrijven. Een zwart motorblok met geborstelde cilinderkoppen, volledig zwarte uitlaat met Termignoni demper, verlaagd stuur met aan het eind aluminium spiegels bevestigd zijn voorbeelden van deze bijzondere details. Het ingekorte voorspatbord, het frame en wielen zijn gespoten in “Night Copper” (kleur speciaal ontwikkeld voor deze special edition), het zadel met stiksels in diezelfde kleur en het geborduurde Italia independent logo op de achterkant verfraaien deze versie verder. De “Matte Black” kleur van de gehele motor en de geborstelde zijppanelen van de tank die doen denken aan de “Night Copper” kleur van de wielen het frame en benadrukken het “café racer” gevoel van de nieuwe motor.

De nieuwe Ducati Scrambler zonnebrillen die door Italia Independent gemaakt en gewijd zijn aan de nieuwe motor zijn zowel elegant als sportief. Een klassieke, tijdloze vorm, donker zwart met een rubberen oppervlaktebehandeling en spiegelende koperkleurige lenzen, zoals de kleur van het frame. Het oppervlakte van zowel de brug als de pootjes delen ook de kleuren van het motorframe en andere details van de Ducati Scrambler Italia Independent: koper met een “geborsteld” effect. Het laatste element van dit custom product is het toegewijde logo aan de binnenkant van het linker pootje, gevold door de woorden “Unique edition for”, terwijl het logo van Italia Independent aan de binnenkant van het rechter pootje weergegeven wordt.

Grote zorg voor aandacht en details karakteriseren zowel Ducati als Italia Independent, waardoor deze brillen de levensstijl van de Ducati Scrambler perfect belichten. De complete collectie van de zonnebrillen, geïnspireerd op de iconische motor bevat vier andere modellen die gebaseerd zijn op de kleuren en de esthetiek van de verschillende versies van de Ducati Scrambler. De nieuwe motor en de zonnebrillen collectie zijn slechts de eerste resultaten van deze creatieve samenwerking tussen de twee merken.