Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dinsdag, 01 november 2016 11:29

De terugkeer van JAWA en BSA

Written by

Nostalgisch, zo kan met al gewoon beide namen omschrijven. Merken die lange tijd geleden bekend in de oren klonken, maar helaas behoort die tijd al heel lange tijd tot het verleden. Maar er is een heropstanding in de maak van beide merken, zoveel is zeker. Niet een rijke zakenman die de rechten van beide namen heeft, maar een heel groot concern.

 

j4

De Indiase motor-en autobouwer Mahindra heeft de rechten op beide namen kunnen kopen, en wil meer doen dan de namen bezitten. Mahindra die al te zien zijn in het wereldkampioenschap Moto3, en nog eens 51% eigenaar is is van Peugeot Motorcycles heeft een totale waarde van om en bij de 17,8 biljoen dollar. Zij kochten de naam BSA voor het luttele bedrag van 4,13 miljoen dollar, en is ook nog eens eigenaar van de naam BSA.

j1

Op zich is JAWA nog nooit gestopt met het produceren van motoren, maar buiten enkele exemplaren per jaar gebeurt er verder heel erg weinig, BSA is zoals bekend al jaren op de fles, al blijft de naam iconisch klinken. Met deze argumenten wil Mahindra dus en nieuwe wind laten vloeien doorheen de classic getinte motoren. Er zullen nieuwe modellen komen, maar deze zullen in het classic segment zijn. Dus men moet van deze merken geen sportmotor verwachten met 200 pk. Mahindra noemt het eerder beide merken doen herleven.

Het nieuws of eerder de geruchten gaan zo ver dat Mahindra voor zowel BSA als Jawa reeds op dit eigenste moment nieuwe modellen aan het ontwikkelen is, en deze al in 2018 op de markt zullen verkrijgbaar zijn.