Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dinsdag, 08 december 2015 14:16

BMW Motorrad op 94e European Motor Show Brussels: De nieuwe BMW R nineT Scrambler

Written by

De actiehelden van de bioscoopwereld hebben ze in hun armen gesloten en minder bekende liefhebbers reden er klim- en andere koersen mee: de scramblers. Gesterkt door hun spijkerbanden, hun hoge uitlaat, hun iets grotere wieluitslag en de ontspannen rijhouding maakten de scramblers (een term die je zou kunnen vertalen als 'klimmers') in de jaren vijftig tot zeventig furore met hun enorme rijplezier op bochtige wegen maar ook op lichte terreinen. Zo konden ze de meest uiteenlopende omstandigheden het hoofd bieden. Wie met een scrambler reed, was anticonformistisch zoals zijn motor en verliet de platgetreden paden. Je kwam hem zowat overal tegen: op bochtige plattelandswegen, op grindpaden naar bergtoppen en – waar toegestaan – zelfs op zandstranden.


De scrambler is ook stevig verankerd in de geschiedenis van BMW Motorrad. Zo stelde de constructeur uit München in 1951 de BMW R 68 voor op het internationale fiets- en motorfietssalon (IFMA) van Frankfurt. Hij onderscheidde zich vooral door zijn '2-in-1'-uitlaat, het type dat Georg 'Schorsch' Meier, de legendarische racepiloot van BMW Motorrad, ook gebruikte in de competitie. Hoewel de R 68 standaard over een lage (lees: klassieke) uitlaat beschikte, werd de hoge uitlaat in die tijd al aangeboden in de accessoirelijst van BMW Motorrad. Ook vandaag nog rusten eigenaars van deze klassieker van BMW Motorrad, de meest waardevolle van alle naoorlogse BMW motoren trouwens, hun motor uit met deze specifieke scrambler-uitlaat.
Vandaag stelt BMW Motorrad de nieuwe BMW R nineT Scrambler voor, een motor die het tijdperk van de scrambler op een heel bijzondere manier doet herleven, met alles wat dit type van motor zo bijzonder gemaakt. Hij werd gerealiseerd in de bijzondere geest van het model, die beslist in de smaak zal vallen bij de liefhebbers van dit soort motoren: puristisch, non-conformistisch en teruggebracht tot de essentie. Daar voegt hij nog de bekende techniek en kwaliteit van BMW aan toe. Zo wijdt BMW's scrambler, de roadster R nineT, het nieuwe universum van BMW Motorrad Heritage in.
De nieuwe scrambler van BMW Motorrad opteert voor een luchtgekoelde tweecilinder-boxermotor, de klassieke, energieke vlakke motor die al meer dan negen decennia symbool staat voor een origineel design, een stevig koppel en een onvergelijkbare klank. De R nineT Scrambler doet een beroep op een tweecilinder-boxermotor met lucht-oliekoeling en een cilinderinhoud van 1.170 cm³. Deze krachtbron genereert 81 kW (110 pk) bij 7.750 t/min, ontwikkelt een maximumkoppel van 116 Nm bij 6.000 t/min en voldoet aan de bepalingen van de Euro 4-emissienormen dankzij een nieuwe sturing en een nieuwe brandstoftoevoer met actieve-koolstoffilter.
De hoge uitlaatlijn, die beantwoordt aan de vereisten van een klassieke scrambler, omvat twee boven elkaar geplaatste uitlaatdempers achteraan, die bovendien zo dicht mogelijk bij de motor werden geplaatst. Zo versterkt de uitlaat het al bijzonder gestrekte silhouet. Hij produceert de typische, erg lage boxerklank, maar voldoet uiteraard aan de nieuwe Europese ECE R41-04-normen voor de geluidsproductie van motoren. Een grotere katalysator zorgt voor een nog efficiëntere zuivering van de uitlaatgassen.
Net als de R nineT beantwoordt de nieuwe scrambler van BMW Motorrad aan de wensen van talloze motorliefhebbers die hun machine aan hun persoonlijke smaak willen aanpassen door hun persoonlijke creativiteit aan te wenden. Desgewenst kan de motor nog worden verfraaid met de originele accessoires van BMW Motorrad en met accessoires van preparateurs zodat iedereen een unieke motor kan samenstellen.
Net als bij de R nineT draagt het kaderconcept in belangrijke mate bij tot de personaliseringsmogelijkheden van de motor. Het kader in rasterwerk van staalbuizen, dat speciaal werd ontwikkeld, omvat de tweecilinder-boxer als een dragend element. Het bestaat uit een voorste gedeelte met geïntegreerde stuurkop en een achterste gedeelte met de behuizing voor de swingarm. Het wegneembare passagiersframe maakt het mogelijk om de R nineT Scrambler te gebruiken voor twee personen of – voor bijzonder stijlvolle uitstapjes – alleen. Conform het actieve temperament van de R nineT Scrambler is de geometrie van het wielgedeelte in de eerste plaats ontworpen om een goede wendbaarheid en een neutraal bochtengedrag te verzekeren, wat op bochtige plattelandswegen garant staat voor een hoogstaand rijplezier.
Om de scrambler-uitstraling nog te versterken verzekert een telescopische vork met rubberen balgen een veeruitslag van 125 millimeter om het voorwiel optimaal te geleiden. Het achterwiel wordt geleid door een swingarm van het type Paralever, zoals men ook op andere boxermodellen terugvindt. De ophanging en schokdemping worden verzekerd door een centraal geheel veer/schokdemper. De veeruitslag bedraagt 140 millimeter. De nieuwe scrambler van BMW staat op gegoten lichtmetalen velgen. Het grote 19"-voorwiel en de banden in maat 120/70-19 vooraan en 170/60-17 achteraan sluiten perfect aan bij wat van een scrambler verwacht wordt.
Om het uitzonderlijke dynamisme van de R nineT Scrambler kracht bij te zetten, verzekert het remsysteem erg doeltreffende vertragingen. Het is standaard uitgerust met een ABS-systeem en bestaat uit een remzadel met vier zuigers, remleidingen in geweven metaal en een schijfrem van 320 millimeter vooraan en een enkele schijf van 265 millimeter met zwevend remzadel met twee zuigers achteraan.