Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zaterdag, 06 augustus 2016 09:11

Distinguished Gentleman’s Ride 2016

Written by

Op zondag 25 september 2016 zullen de straten gonzen van de fijn geklede dames en heren op hun klassieke en vintage motorfietsen. De Distinguished Gentleman’s Ride (DGR) is het grootste motorrit-liefdadigheidsevenement ter wereld. Die dag staat helermaal in het teken van motorfietsen, mode en idealen van een vervlogen tijdperk, allemaal voor het goede doel.

 

Don Draper

The DGR werd in 2012 opgericht door Mark Hawwa in Sidney, Australië en werd geïnspireerd door een vintage foto van een mooi-geklede gentleman (Don Draper, personage uit de televisieserie Mad Men) op een klassieke motorfiets (foto in bijlage). Er werd besloten dat een thema-rit een geweldige manier is om enerzijds de vaak negatieve stereotypes over de macho-mentaliteit en het bad boy-imago van motorrijders te doorbreken en anderzijds de niches van de klassieke motorfietswereld (bobbers, classics, trackers, scramblers, old school choppers, modern classics, sidecars, classic scooters, brat styled motoren, …) met elkaar te verbinden. Bovendien is het de bedoeling dat elke deelnemer verkleed als voorname heer/dame participeert aan het evenement. De rit moet langzaam en kort zijn én moet bovendien door het hart van de stad lopen. Tweed en Tarmac do not mix. Dit is geen race, het is theater. Het gaat over zien én gezien worden, over wuiven en lachen naar het publiek.
De eerste rit in 2012 bracht wereldwijd meer dan 2.500 motards in 64 steden op de been. Het succes van dit eerste evenement moedigde Mark aan om na te gaan hoe het evenement zou kunnen worden gebruikt om een goed doel te steunen.
In 2013 waren er reeds meer dan 11.000 deelnemers in 145 steden over de hele wereld en werd er meer dan $ 277 duizend (USD) ingezameld t.v.v. prostaatkankeronderzoek. In 2014 zagen we een opkomst van meer dan 20.000 deelnemers in 257 steden in 58 landen en werd er meer dan $ 1,5 miljoen (USD) t.v.v. prostaatkankeronderzoek ingezameld. In 2015, steeg het aantal deelnemers naar meer dan 37.000 in 410 steden in 79 landen en zamelden we meer dan $ 2,3 miljoen (USD) in t.v.v. prostaatkanker onderzoek.

DGR OFFICIAL Gentleman
Dit jaar zullen 50.000 motards in meer dan 500 steden in 90 landen deelnemen aan hun lokaal evenement. Ons fondsenwervingsdoel is $ 5 miljoen (USD) en het geld zal zowel in lokale als globale prostaatkankeronderzoeks- en zelfmoordpreventieprogramma's worden geïnvesteerd door de officiële DGR liefdadigheidspartner: de Movember Foundation. Geld kan enkel worden ingezameld via de officiële DGR website: http://www.gentlemansride.com.
De Movember Foundation, 's werelds grootste mannen-gezondheidsorganisatie, is er op gericht om het leven van mannen gelukkiger, gezonder en langer te maken. Sinds 2003 heeft Movember Foundation meer dan 1.000 projecten gefinancierd die zich richten op prostaatkanker, zaadbalkanker en zelfmoordpreventie. Hun visie is om een wereld te creëren waar mannen sociaal verbonden zijn en voldoende op hun gemak zijn om te praten over de grote dingen des levens en in staat om snel actie te ondernemen wanneer het op gezondheidskwesties aankomt.
Triumph Motorcycles, de iconische Britse motorfietsfabrikant biedt zijn blijvende steun om ervoor te zorgen dat de Distinguished Gentleman’s Ride blijft draaien. De grootste globale fondsenwervers zullen worden beloond met een moderne klassieke Triumph motorfiets.
Ook het Zwitserse luxe horlogemerk Zenith Horloges is officiële sponsor van de DGR 2016. De grootste globale fondsenwervers worden beloond met een exclusief horloge.
Verder zijn er beloningen voor de top 100 fondsenwervers wereldwijd, die elk een exclusieve handgemaakte Hedon helm ontvangen met een uniek design speciaal ontworpen voor de DGR 2016.
B

MC Assenede steekt de schouders onder 2 lokale rides: de Ghent ride: https://www.facebook.com/events/876572382479770/ en de Brugge ride: https://www.facebook.com/events/741748559296475/.

Om meer details over de individuele ritten te weten te komen, moeten deelnemers zich registeren via de officiële DGR website http://www.gentlemansride.com en dan intekenen op hun lokale ride.
Registratie en deelname aan de rit zijn gratis. Elke participant moet zelf kiezen of hij/zijn ook de charitatieve aspecten van deze rit wil ondersteunen. Geld doneren kan énkel via de DGR website (http://www.gentlemansride.com). Het goede doel moet een persoonlijke keuze zijn!