Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dinsdag, 28 juni 2016 20:11

Oudere motoren verboden in Parijs

Written by

Voor wie met zijn motor deze vakantie wil bezoeken wees verwittigd. Parijs heeft een nieuwe milieu maatregel uitgevaardigd dat ook motorrijders specifiek treft. Motoren ouder dan 17 jaar worden dan verbannen uit de stad Parijs.

Parijs wil de vervuiling in de binnenstad verlichten, en dit treft ook motorrijders. De Franse hoofdstad vecht al jaren tegen de vervuiling, maar het blijft één van de meest vervuilde hoofdsteden van Europa. Nu heeft de stad Parijs beslist om alle motorfietsen, ouder dan 17 jaar te weren uit de binnenstad tussen 8 en 20 uur. Wie verloren rijdt met zijn “oude” kreng of gewoon de regels aan zijn laars lapt wordt bedankt met een boete van 35 €.

9eb8dc922f775d3a0672901f3ac7271d

 

Motivatie van Parijs om ook motoren te bannen is vrij simpel, Parijs gaat van de gedachte uit dat motoren ouder dan (die precies 17 jaar) nog niet opgedragen werd om gebouwd te worden naar de Euro normen.

Parijs is niet meer uniek met het bannen van voertuigen uit hun stads kern, ook Londen kent zo een systeem, al is het Engelse systeem er eentje van ratelen en je mag er in. Bestuurders van motor aangedreven voertuigen mogen bepaalde delen van Londen enkel betreden mits betaling van 11,50 £.