Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

woensdag, 22 juni 2016 15:49

BMW Group. THE NEXT 100 YEARS.

Written by

BMW Group viert honderdste verjaardag onder het motto 'THE NEXT 100 YEARS'. Toekomstgericht denken en aanpassingsvermogen hebben altijd al centraal gestaan in de identiteit van BMW Group als onderneming. Al sinds de onderneming in 1916 werd opgericht, speelt BMW Group een belangrijke rol in het uitdenken van de mobiliteit van de toekomst. Dat heeft de groep gedaan door zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden, van constructeur van vliegtuigmotoren tot motorfietsfabrikant en vervolgens autobouwer. Vandaag omvat BMW Group de merken BMW, MINI, BMW Motorrad en Rolls-Royce, evenals een groot aantal mobiliteitsdiensten en BMW Financial Services.

 

 

P90223104 highRes mini vision next 100

Doorheen zijn geschiedenis heeft de onderneming altijd een toekomstgerichte lik aangehouden, die intussen diep geworteld zit in het DNA van de groep. Voor de honderdste verjaardag is het dan ook niet meer dan normaal dat de groep zich voornamelijk concentreert op de toekomst en zijn visie op de persoonlijke mobiliteit voor de komende twee of drie decennia wil delen.

Nadenken over hoe we in de toekomst zullen leven en ons zullen voortbewegen is even opwindend als uitdagend: hoe zullen de maatschappij, de economie, de leefomstandigheden – en dus de mobiliteit – veranderen? Welke mogelijkheden zullen we krijgen dankzij nieuwe technologieën? Welke invloed zullen digitalisering en connectiviteit hebben op onze autobehoeften?

Om die vragen te beantwoorden, formuleerde BMW Group zes centrale hypothesen voor individuele mobiliteit in de komende decennia. De hypothesen zijn gebaseerd op belangrijke megatrends en toekomstvoorspellingen.

Mobiliteit wordt veelzijdig.
Connectiviteit wordt een tweede natuur.
Mobiliteit wordt een maatgegeven.
Technologie wordt menselijk.
Energie wordt emissievrij.
Duurzaamheid krijgt veel betekenissen.