Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

woensdag, 15 juni 2016 09:37

Bikers Classics:De BMW RS 54 is de vedette van de sidecars

Written by

Er is geen betere speelplaats voor sidecars dan het Spa-Francorchamps. De piloten, hun bakkenisten en hun fantastische machines hebben er alle ingrediënten om hun discipline in de kijker te zetten. Want sidecar races zijn weliswaar uiterst spectaculair maar weinig bekend bij het grote publiek. De sidecars zijn "traditionele" genodigden op de Bikers'Classics. De toeschouwers genieten met volle teugen van de sidecar parades, denk maar aan de 2014 editie waar het beroemde duo Biland - Waltisperg van de partij was. «Een circuit zorgt altijd voor een heel plezante rijervaring », zei Rolf Biland, met zijn 63 jaar en zes wereldtitels een krak in het vak. «Mijn samenwerking met Kurt voelde aan zoals vroeger, we aarzelden geen moment. Wij zijn mannen op leeftijd maar als we wat extra moeite doen weet ik zeker dat we rap weer in vorm zijn !» De twee kompanen zullen er dit jaar niet bij zijn in Spa. We kunnen dus niet weten of ze effectief weer in vorm zijn, maar één ding is zeker : de talenten van vroeger zijn (bijna) altijd even snel als in hun gloriedagen en dat zullen ze maar al te graag demonstreren op 1, 2 en 3 juli.

 

unnamed 3

 

Hetzelfde kan gezegd worden van de machines. Voor deze 14e editie hebben de organisatoren gezorgd voor een mythische driewieler : de BMW RS 54. Er zullen een twaalftal RS 54's op circuit rijden waaronder de side van Max Deubel (1964), een replica van de machine van Enders (1976) en de sidecar van Siegfried Schauzu (1975) in originele staat. Deze namen zeggen ongetwijfeld alleen de kenners iets, maar we hebben het hier over absolute vedetten in hun categorie. De RS 54 was vanaf midden de jaren '50 een heuse referentie in het milieu en blijft tot op vandaag de machine met het meeste aantal titels in de motorsportgeschiedenis op haar naam, met maar liefst 19 titels behaald tussen 1954 en 1974, waaronder 14 opeenvolgende ! De concurrentie was nochtans niet min. De meest illustere van deze concurrenten zullen er ook bij zijn in Spa begin juli. Zo zal de URS van Helmut Fath (1966) van de partij zijn alsook de König's waarmee Werner Schwärzel en Rolf Steinhausen wereldkampioenen werden. En dan zijn er ook nog de legendarische Norton en BSA… Ook een paar recentere machines zoals de Yamaha LCR ex-Michel (1983), de Ireson Yamaha van Derek Jones (1977), de LCR's van de familie Streuer (1991 et 2016), de Windle TZ 350 en 700 van de familie Noble …

Bij deze machines hoort uiteraard een indrukwekkend scala aan wereldkampioenen : Rolf Steinhausen (1975-76), Egbert Streuer (wereldkampioen van 1984 tot 1986) en zijn zoon Bennie (huidig wereldkampioen), Max Deubel (4 titels tussen 1961 en 1964), Larry Coleman (drievoudig AMA kampioen), Derek Jones, Steve Abott en Ralph Bonhorst, wereldkampioen in 1989. Sommigen hebben nog niet bevestigd maar ze staan alvast te popelen om deel te nemen aan het grootse Europese evenement voor classic motoren. Wil je hen in levende lijve ontmoeten ? Breng dan een bezoekje aan de tent die speciaal wordt opgetrokken voor de sidecars in het hart van de paddock. Hier kunnen de liefhebbers de machines van dichtbij bewonderen en een praatje slaan met de piloten. Het volledige programma vindt u op www.bikersclassics.be.