Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dinsdag, 07 juni 2016 13:26

European Classic Series: Weldra in Spa

Written by

Na het Paul-Ricard circuit in Le Castellet is het nu de beurt aan Spa-Francorchamps om de tweede manche te verwelkomen van het 2016 seizoen van de European Classic Series. En na de Sunday Ride Classic is het de beurt aan de Bikers'Classics om gebruik te maken van het circuit voor een endurance die gemoedelijkheid, "vintage" mechaniek en team spirit uit vervlogen tijden weet te combineren !

 

 

d30f124b ff1c 4d12 a301 15eaf5a22275

Deze Classic endurance, overgoten met een ECS sausje is één van de meest toegankelijke motorraces. Je hebt geen ultramoderne hypersport nodig om aan de startgrid te verschijnen en te proeven van het genot van endurance. Een "jonge klassieker" die goed onderhouden is kan mits een minimum aan preparatie vaak al voldoende zijn. De deelnamekost bedraagt slechts 1.450 euro voor 2 of 3 piloten, "endurance" box inbegrepen. Een schappelijk budget voor een 4-uurs race die zich 's avonds afspeelt op het mooiste circuit ter wereld en voor het oog van duizenden toeschouwers.

En mocht u vrezen dat u niet hetzelfde niveau hebt dan de ECS sterren, wees dan gerust : voor het vierde seizoen heeft de European Classic Series een nieuw reglement met als bedoeling de amateur teams ook plezier te gunnen. Deze hebben vanaf nu hun eigen klassement binnen de Classic categorie.

Wat de machines betreft, hebben de topteams motoren die over een verrassend vermogen beschikken, heuse "moderne motoren vermomd als klassiekers" doen de amateurs het voornamelijk met meer "klassieke" vermogens, hoewel toch nog steeds pittig. Er worden drie categorieën motoren toegelaten aan de start : Maxi Classic, Classic 1000 en 750 TT. Deze onderscheiden zich voornamelijk door hun bouwjaar en cilinderinhoud.

In de Maxi Classic categorie moeten de motoren gebouwd zijn voor 31 december 1982. Hun cilinderinhoud is vrij. In de Classic 1000 reeks mogen de moto's iets ouder zijn (limiet bouwjaar 31 december 1981) en de cilinderinhoud is beperkt tot 1.000cc (750 voor de motoren met 4 cilinders en 4 kleppen). Tenslotte is er de 750 TT klasse die bedoeld is voor de 750cc's met 2 kleppen gebouwd tot 31 december 1985.

Buiten een paar kleine verschillen (remmen, vering, banden...) is het technisch reglement redelijk "toegeeflijk" wat enige vrijheden toelaat en ook helpt om de kosten te drukken. Een echte kans voor de liefhebbers van oude machines die vooral op zoek zijn naar een competitie in alle gemoedelijkheid.

We herhalen nog even dat de 4 Uren van Spa Classic doorgaan op zaterdag 2 juli. De start wordt gegeven om 20 uur in een fantastische ambiance. Twee kwalificatiesessies en nachtsessies staan op het programma op vrijdag en net voor de start is er nog een warm-up voorzien. Kortom, de 4 Uren is meer dan 4 uurtjes op de baan... Nog niet ingeschreven ? Eén goede raad, aarzel niet langer !

Info en inschrijvingen op www.europeanclassicseries.eu