Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vrijdag, 03 juni 2016 18:12

Harley-Davidson stelt XG750R Flat-Track-racer voor

Written by

Een nieuwe generatie Harley-Davidson flat-track racers is klaar voor de strijd. Het Harley-Davidson Screamin’ Eagle Factory Team presenteerde onlangs de XG750R, de allereerste nieuwe flat-track racer in 44 jaar. De machine moet gaan racen in de felle, adrenaline-gedreven wedstrijden op grasbanen in de VS. De XG750R maakte op zaterdag 29 mei zijn debuut op de AMA Pro Springfield Mile in Illinois. 

 

In de AMA Pro Harley-Davidson GNC1 presented by Vance & Hines flat-track series werd de machine gereden door fabrieksteamrijder Davis Fisher. De nieuwe XG750R is uitsluitend gemaakt voor de racerij en is op dit moment niet te koop.

De XG750R wordt aangedreven door het vloeistofgekoelde Harley-Davidson Revolution X™ V-Twin motorblok met benzine-injectie, dat ontwikkeld is voor de Harley-Davidson Street 750. De Street 750 is gebouwd voor maximale manoeuvreerbaarheid in de stad, met flink wat rebelse Dark Custom attitude. Het Revolution X motorblok is voor de XG750R getuned en aangepast voor op het circuit. Dit motorblok en het raceframe voor de XG750R zijn ontwikkeld in samenwerking met Vance & Hines Motorsports. Vance & Hines is ook partner van het fabrieks Harley-Davidson Screamin’ Eagle/Vance & Hines drag racing programma, waar V-Rod® motoren acht van de laatste 12 NHRA Pro Stock Motorcycle drag race kampioenschappen wonnen.