Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

donderdag, 26 mei 2016 13:23

West Coast Motors wint Battle of the Kings Benelux

Written by

Bas Leek, eigenaar van West Coast Motors uit Alkmaar (NL), is tijdens de grote Benelux-finale van de Battle of the Kings custom-competitie afgelopen vrijdag in Amsterdam, uitgeroepen tot Custom King. Met zijn conceptbike, die hij de XLR Competition noemt, liet hij de tracker van het Amersfoortse Motor Saloon en de chopper van H-D West Flanders uit Roeselare (België) achter zich.

Volgens juryvoorzitter Jarno Middelbosch, Marketing Integration Manager bij H-D Europe, was de jury unaniem over de winnaar. Hij vertelt: “De XLR Competition was het meest vernieuwend, creatief en inventief. Alle drie de bikes in de finale waren absoluut schitterende customs, maar voor ons gevoel had de machine uit Alkmaar de meeste slimme oplossingen en coole details. Daarbij ziet die bike er gewoon fantastisch uit en is hij niet onder een bepaalde noemer te vangen. Daarom moest hij wat ons betreft winnen.”

DSC 0004
Naast Middelbosch bestond de jury uit Arno Kantelberg, hoofdredacteur Esquire, Tim Dekkers, bladcoördinator Classic & Retro, Keith & Rob van het Antwerpse denim-merk Eat Dust en Andy Geeroms van MaxxMoto. Bas Leek toonde zich een sportieve winnaar: “We wisten dat het heel lastig ging worden want die andere twee bikes van Marco van Velzen en Wesley Mahieu zijn absolute meesterwerkjes. Gelukkig koos de jury voor onze creatie. Dat geeft de burger moed, nu op naar Biarritz!” De XLR Competition van West Coast Motors gaat begin juni naar het Wheels & Waves Festival in Biarritz, waar hij zal meestrijden in de Europese eindstrijd van de Battle of the Kings.

Over Battle of the Kings


De Battle of the Kings is een jaarlijkse wedstrijd tussen Authorized Harley-Davidson-dealers waarbij de uitdaging is om een nieuwe Sportster Iron 883 binnen een bepaald budget zo creatief en mooi mogelijk te customizen. Elf dealers uit de Benelux deden mee en uit de inzendingen koos het publiek online de top drie. Deze drie creaties gingen door naar de Benelux-finale van vrijdag. De finale vond plaats bij Cut Throat Barber, een klassieke barber annex kroeg op het Beursplein in hartje Amsterdam. Op het evenement kwam een mooie mix af van ruige bikers, Amsterdamse hipsters.