Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

maandag, 23 mei 2016 13:18

TOTAL en fast-E slaan handen in elkaar voor netwerk van elektrische snellaad-infrastructuur in België

Written by

Vandaag vond de officiële start plaats van het fast-E project op het servicestation Total Ruisbroek (autosnelweg E19) in aanwezigheid van Bart Tommelein, Viceminister-president van de Vlaamse regering en Vlaams Minister van Financiën, Begroting en Energie. In het kader van dit project worden in België, Duitsland, Tsjechië en Slowakije 307 elektrische snelladers geïnstalleerd langs de TEN-T corridors. Alleen al in België worden voor het eind van dit jaar 37 zogenaamde Triple-Chargers geplaatst bij Total tankstations, waarvan 26 op autosnelwegen (1 laadpaal voor 2 wagens per station), waarmee alle gangbare elektrische voertuigen snel geladen kunnen worden.

P90219836 highRes

Daarmee is fast-E het grootste privaat-initiatief voor de bouw van de basis-infrastructuur. Het is eveneens het grootste infrastructuur-project voor elektrische voertuigen dat door de Europese Unie financieel ondersteund wordt voor 50% van het totale investeringsvolume van rond de 18 miljoen euro.

BMW is één van de partners van het fast-E snellaadproject. Thomas Heyens, BMW i & Special Sales Manager van BMW Group Belux bevestigt de waarde van elektrische mobiliteit: “Elektrische mobiliteit wint elke dag aan belang, ook in België. De BMW i3 is vandaag al een van de meest populaire 100% elektrische stadsauto in België. Om ervoor te zorgen dat onze klanten ook grotere afstanden zonder Range Extender kunnen afleggen, brengen we deze zomer niet alleen een sterkere batterij op de markt, maar kunnen consumenten voortaan ook rekenen op een performant netwerk van snelladers zoals dit fast-E netwerk. Verder staat gebruiksgemak voorop. Daarom hebben we deze fast-E-snelladers geïntegreerd in de ChargeNow laadkaart van BMW, die BMW i3-bestuurders vandaag al op zak hebben.”