Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

donderdag, 12 mei 2016 08:23

Bultaco is terug

Written by

Legendarisch is Bultaco als merk nog steeds, was in de vroege jaren ’60 in de motorsport heel succesvol. Won wereldtitels bij de vleet, zelfs Barry Sheene was ooit fabrieksrijder bij het Spaanse merk. Maar ook maakte Bultaco straat motoren, vooral de toen belangrijke 50 tot 125cc motorfietsen en scooters. Helaas ging Bultaco begin jaren ’80 op de fles en stopte alle operaties in ’83.

Vorig jaar dook de naam Bultaco opnieuw op met enkele studies welke de nieuwe eigenaren van de naam lieten uitvoeren om Bultaco nieuw leven in te blazen, en er opnieuw een gerenomeerd merk van te maken. Nu zijn er de eerste echte modellen en de Spanjaarden gaan elektrisch. Niet met motoren maar met een fiets.

Brinco RE, Brinco C, en de Brinco S, worden de benamingen van de modellen. De modellen variëren van een straatfiets (S) naar een off road getint model (C) en een RE die beide doelstellingen aan kan. Er is ook een R-versie beschikbaar maar dat model is niet gehomologeerd voor de straat.

Alle Bultaco’s hebben de zelfde elektrische lithium batterij krachtbron die 2,7 pk levert en een autonomie van ongeveer 100km en een topsnelheid van 60 km/h. Het gewicht van de fietsen bedraagt 40 kg. Ook zijn de Bultaco fietsen uitgerust met alle mogelijke snufjes die heden ten dage te verkrijgen zijn. LED licht, volledig digitaal dashboard, bluetooth en geïntegreerde GPS.

Voorlopig is de Bultaco enkel te verkrijgen in Spanje waar men een klein dealernetwerk opgezet heeft. De bedoeling is om nu de rest van Europa te voorzien van locale Bultaco dealers, nog steeds in een klein dealernetwerk. Dan pas volgt de rest van de wereld.

Voorlopig moeten we het hier nog enkel doen met de Bultaco website.

Media