Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

maandag, 30 november 2015 09:49

250cc GP machines keren terug naar Classic TT

Written by

2016 wordt de grote terugkeer van de 250cc 2-takt machines naar de Classic TT, daardoor wordt er nu ook een nieuwe Lightweight Race aan het programma toegevoegd. De laatste 250cc 2-takt race werd in 2004 gereden, toen de focus van de racewereld op de Superbike en Supersport machines begon te liggen.

De 250cc klasse is voor veel rijders een belangrijke klasse in hun carrière, ook voor de TT specialisten zoals McGunness en Bruce Anstey. Beiden behaalden hun eerste echte grote TT overwinningen op zo een 250cc machine. McGunness heeft nog steeds het 250cc ronderecord achter zijn naam, daterend uit 1999 maalde hij een rondje af met een gemiddelde snelheid van 118,29 mph. De Lightweight Classic TT race zal open staan voor alle 250cc machines, machines die in de Formula 2 klasse vallen (de net iets oudere machines) zullen strijden voor hun eigen klassement.

De Classic TT begint nu aan zijn vierde seizoen na zijn introductie voor het Isle of Man Festival op Motorcycling in 2013, naast de Manx Grand Prix. Het festival kent sinds zijn debuut een grote groei van de deelnemers, maar ook commerciële partners zien toekomst in de Classic races. De deelname van de grote namen doen het evenement groeien. John McGunness heeft tijdens de persconferentie zijn machine reeds voorgesteld.