Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 01 mei 2016 13:48

Tesla draadloos laden

Written by

Het gaat vrij goed met Tesla, de elektrische auto heeft nu eindelijk zijn weg gevonden naar het grote publiek en veel is te danken aan de Amerikanen van Tesla. Daar waar de Japanners gedrochten van modellen op de markt gooiden is Tesla er in geslaagd om een leuke auto op de markt te gooien die op zijn beurt dan nog eens elektrisch, en dus hip was ook. Maar het wordt nog hipper, niet langer de handjes bevuilen door het stopcontact in uw Tesla te wurmen, maar gewoon draadloos laden.

 

tesla model s wireless charger costs 3290 1

Een bedrijf uit de US is er in geslaagd om een systeem te ontwikkelen waarbij elektrische wagens in de toekomst draadloos kunnen laden. Voorlopig gaat het nog enkel om de Tesla Model S die er klaar voor is, maar later ook alle elektrische wagens.

De Plugless Power arm zal er voor zorgen dat elk uur dat hij laadt, 25 km actieradius toevoegt. Een nacht van 10 uur zal er dus voor zorgen dat de Tesla bij lege batterij wel 250 km ver kan rijden, niet een echt wereldschokkende uitkomst. Maar de Amerikanen van de Evatran Group die het systeem ontwikkeld hebben leiden af van hun marktonderzoek dat een Tesla Model S rijder per dag deze afstand niet aflegt.

 

Het zelf in te bouwen systeem kost zal een slordige 3000€ moeten gaan kosten, en weegt om en bij de 15 kg. Voorlopig enkele beschikbaar voor de Tesla Model S, en ook nog voorlopig voor de Amerikaanse markt.