Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 24 april 2016 19:47

Exclusieve wereldwijde tour om het 90-jarig bestaan van Ducati te vieren

Written by

Ducati maakt zich klaar om een ​​belangrijke verjaardag te vieren: namelijk de 90e. Het glorieuze merk werd opgericht op 4 juli 1926, precies 90 jaar later vieren we het door een wereldreis te maken langs de plekken die hebben bijgedragen aan de rijke geschiedenis van Ducati

Na het vertrek in Borgo Panigale, vervolgt de route zich in oostelijke richting door heel Europa. Daarna staat de legendarische Trans-Siberische route op de planning, via Rusland, Mongolië, China en Japan wordt de oceaan overgestoken naar de Verenigde Staten, om vervolgens terug te keren naar West Europa. Voordat de wereldreizigers hun reis afsluiten, rijden ze door de sensationele bochten van de Futa Pass bij Bologna (waar vele Ducati motoren zijn ontwikkeld en getest). De verwachte datum om terug te keren is 15 december 2016.

De Multistrada 1200 Enduro vertolkt in deze 120 daagse wereldreis van 30.000 km de hoofdrol. De multibike uit Borgo Panigale, zal fakkeldrager zijn van een speciale vlam ontworpen door het Ducati Style Center. Deze vlam staat symbool voor de vurige passie van Ducati en haar fans.

De reis zal worden verdeeld in zeven etappes, in te vullen door de groep van zeven verschillende rijders. Ducati heeft als doel om komende dagen al te beginnen met de voorselectie van globetrotters met een voorliefde voor avontuur, waaruit de meest competente kandidaten worden geselecteerd voor de volgende ronde. Zij zullen worden vertrouwd met zowel de motor als de fakkel, daarnaast zijn zij ambassadeur van de passie van Ducati tijdens deze fenomenale wereldreis.

Geïnteresseerde kandidaten moeten bekwame motorrijders met een gezonde reislust zijn en ook over een goed niveau van de Engelse taal beschikken. Verder is een aanleg voor ‘storytelling’ gewenst, zowel schriftelijk als fotografisch. Ducati is dan ook op zoek naar bloggers en reizigers die het gewend zijn om te schrijven en praten over hun ervaringen op zowel traditionele media als ‘Social media’. Kortom mensen meteen enorme passie voor avontuur en een talent voor het delen van hun belevingen en emoties.

In eerste instantie zal de eerste selectieronde leiden tot 14 finalisten. Deze gaan door naar het secundaire selectieproces, waar rijvaardigheid en psychologische geschiktheid getest worden door een professioneel team, met onder andere Dakar racer Beppe Gualini. Deze tweede fase zal uitslag geven welke namen genomineerd zijn voor deze uitzonderlijke beleving, om op de Multistrada 1200 Enduro met Ducati fakkel langs prachtige plekken door de hele wereld te kunnen reizen. Dit alles in het kader van het 90-jarig bestaan en de passie van Ducati.

U kunt zich aanmelden door het formulier in te vullen op deze website: www.ducati.com/globetrotter_90.do