Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

maandag, 22 februari 2016 21:19

173 000 € voor een 2 CV

Written by

Vorige week werd er in Frankrijk nog een veilig gehouden waar een lot van 48 speciale Citroens werden geveild, en er werd een heus wereldrecord gevestigd met een 2 CV. Er werd maar liefst 172 800€ geboden voor een 2 CV Sahara, die eerder geschat was op een waarde tussen de 60 en 90 000€.

De Sahara versie van de 2CV is de wel meest speciale die Citroen ooit gebouwd heeft, de wagen heeft namelijk twee motoren en is dus ook 4x4 aangedreven. Tijdens het ontwerp van de Sahara wilde Citroen de markt aanspreken van de Oosterse landen, waar zo dacht men, in de woestijn afstanden kon overbruggen. De doelstelling van Citroen werd nooit behaald, van de naar verluidt 694 exemplaren die gebouwd werden zijn er een groot deel opgekocht door een olie bedrijf uit Israel, en ook nog een deel aan de Spaanse politie. Van de overgebleven exemplaren bleven de meeste in de omgeving van Frankrijk, waar deze vooral geliefd was in de bergstreken vooral bij doktoren die hun patiënten op de bergpassen moesten gaan bezoeken. In de sneeuw periode werden ze dan weer gebruikt om skiërs naar de bergtop te voeren, in de periode nog voor skiliften operationeel waren.

De Sahara werd gebouwd van 1961 tot 1967, hoeveel exemplaren er nog bestaan is heel erg moeilijk te achterhalen, maar kenners schatten het op een handvol.