Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zaterdag, 16 januari 2016 17:45

RIP Maria Teresa de Filippis

Written by

Het officiële Formule 1 kampioenschap is nu acht jaar oud, en het topteam van Maserati heeft zich dit jaar officieel terug getrokken uit de racerij al fabrieksteam. Vorig jaar in 1957 heeft Fangio zijn vijfde en laatste wereldtitel behaalt, maar nu is het over. Van de uiterst succesvolle 250F zijn er nog genoeg in omloop, vooral bij de privé rijders, die op hun beurt de auto’s onderverhuren aan betalende rijders.

Het was op 18 mei 1958 dat er voor de Monaco GP zo een Maserati 250F zal bestuurd worden door een vrouw, de Italiaanse Maria Teresa de Fiippis. In die periode was er nog weinig sprake van vrouwen welke auto’s bestuurden, laat staan er mee raceten.

De Filippis was op 22- jarige leeftijd begonnen met racen, tot groot jolijt van twee van haar broers die haar keer voor keer inpeperden dat zij niet snel genoeg zou zijn voor de mannelijke collega’s. Zij volharde en won haar eerste regionale wedstrijd in 1953. Een race die ging van Salemo naar Cava de Tirreni. Een jaar later werd ze al tweede in het Italiaanse sport car kampioenschap, en kreeg ze een contract aangeboden van het grote en machtige Maserati.

Maar Maserati is gestopt, maar toch heeft De Filippis nog steeds haar contract die haar verzekerd van enkele wedstrijden voor Maserati. Haar landgenoot Luigi Musso weet haar een stoeltje voor de tweede wedstrijd van het ’58 seizoen te bemachtigen. De Monaco Grand Prix, voor Maserati, en in de Formule 1. De Italiaanse zal meteen ook geschiedenis schrijven als eerste vrouw in de Formule 1, een betere marketing kan er niet zijn, het prinsdom is dan al de trekpleister voor de rijken uit Europa en de plaats waar de contracten worden afgesloten.

Hoewel de Maserati nog steeds één van de snelste agens is in het veld weet de Filippis zich niet te kwalificeren voor de Monaco GP, haar tijd van 1’50”8 was 5,8 seconden op de snelste 16. Geen nood, van de 31 ingeschreven wagens was slechts de helft snel genoeg om zich te kwalificeren.

tumblr mjcwfqTbMK1qdgjmxo5 1280

Voor de Grand Prix van België is de Filippis opnieuw van de partij, en hoewel ze 44 seconden te kort komt op pole man Tony Brookes is zij toch gekwalificeerd, zij het op een laatste plaats op de grid. De race volmaakt ze zonder noemenswaardige problemen, en met twee ronden achterstand eindigt ze de race op een 10e en laatste plaats. Het zou later blijken dat het de enige GP was waar zij de eindstreep zou halen.

De grote Manuel Fangio had de Filippis tijdens de Belgische GP enkele keren op het circuit kunnen aanschouwen en stond haar bij met raad en daad. Later verklaarde Fangio dat zij echt wel het nodige talent had, maar ook dat zij best wel veel risico’s nam.

De volgende GP is die van Frankrijk op het circuit van Reims-Gueux op 6 juli 1958. De Filippis zal er niet aan deelnemen, ze is aanwezig in Frankrijk, maar mag niet beginnen aan haar trainingen. De organisator is van mening dat vrouwen niet thuishoren in een racewagen, en boycot de Italiaanse. De organisator is van mening dat de enige helm die een vrouw mag dragen de helm is van de haardroger bij de kapper.

Ze doet nog twee pogingen, ze probeer nog in Portugal, weliswaar gekwalificeerd op opnieuw een laatste plaats, ze verliest 15 seconden op de wagen voor haar. Haar race duurt slechts zes ronden wanneer de motor de geest geeft. Ook haar thuis GP van Monza is weinig succesvol. Opnieuw als laatste gekwalificeerd duurt haar race 57 ronden als opnieuw de motor er meer stopt, ze is de 14e opgever van de totaal 21 uitvallers in deze loodzware Italiaanse Grand Prix.

Voor 1959 heeft zij toch een contract weten te strikken met het Behra- Porsche RSK team, maar voor de Monaco weet ze zich opnieuw niet te kwalificeren. Ze is weliswaar drie seconden sneller dan in haar debuut race van het jaar daarvoor, maar toch nog steeds onvoldoende voor de race. Voor de Formule 1 was dat haar laatste wapenfeit.

Maar 1959 is een tragisch seizoen voor de autosport, en wanneer haar teamchef Jean Behra omkomt tijdens de sportwagenrace op de AVUS ring is de maat vol voor de Italiaanse. Ook zij ging in deze race rijden op de bloedsnelle AVUS ring, een circuit die in die dagen ook al bekend stond als heel erg gevaarlijk. Ze verlaat het circuit, ze heeft te veel collega’s en vrienden verloren en stapt uit de racewereld, voor heel lange tijd.

international 2006 06a

Ze trouwt in 1960 en sticht een gezin, de Formule 1 is slechts een kleine passage in haar leven, en zij toont dan ook geen enkele interesse meer voor de racesport. Tot zij in 1979 opnieuw opduikt in de racewereld, zij wordt lid van de International Club of Former F1 Grand Prix drivers, waar ze in 1997 zelf vice-president van wordt. Ook was zij één van de oprichters van de Maserati Club in 2004.

Op vrijdag 8 januari is Maria Teresa de Filippis, de eerste vrouw in de Formule 1 op 89- jarige leeftijd overleden.