Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dinsdag, 26 januari 2016 20:06

Andrea De Cesaris: “De Crasheris”

Written by

Met 208 starts, in 214 deelgenomen GP’s was De Cesaris een echte veteraan. Hij was snel, maar nooit voor lang. Werkte voor onnoemelijk veel teams, van de topteams tot de hele kleine teams, maar de Italiaan behaalde nooit een overwinning.

De Italiaan loopt de normale autosport school af voor die dagen, hij begint met karting en hij is snel. Hij weet zelfs de Junior wereldtitel te behalen. In 1978 verkast hij naar Engeland voor het hoog aangeschreven F3 kampioenschap. Een jaar later gaat hij zelfs al naar de F2 en eindigt meteen op een derde plaats in de eerste race van het seizoen. In 1980 blijft hij in de F2 en weet enkele podiums en zelf een overwinning te behalen. De Cesaris is het nieuwe Italiaanse talent die het motorsport gekke land nodig heeft. Hij wordt op het eind van het seizoen ingehuurd door Alfa Romeo om de laatste twee wedstrijden van het Formule 1 seizoen af te maken, hij komt bij geen enkele over de streep. Maar de F1 kent nu ene De Cesaris, hij heeft een groot hart, en hij is bij momenten heel erg snel.

images

 

Wanneer Prost McLaren verlaat in 1981 is men op zoek naar een nieuw jong talent. Hoofdsponsor van McLaren, Marlboro, weet er wel eentje, hij is Italiaan, 20 jaar, zijn naam Andrea De Cesaris. Marlboro heeft natuurlijk kennis van De Cesaris want vader De Cesaris bekleedt een prominente functie bij Philip Morris Italië. Een leidraad doorheen zijn lange carrière van de Italiaan die vaak verweten werd dat hij meer centen als talent had.

Eind ’81 blijkt dat De Cesaris helemaal niet voldoet aan de normen en waarden van McLaren, hij heeft er zelfs een bijnaam aan overgehouden welke hij zijn gehele carrière niet meer zal kwijt raken, De Crasheris. Hij kan het presteren om in zijn eerste volledige seizoen maar liefst 18 McLarens in de kreukels te zetten, daartegenover scoort hij slechts één WK punt.

03 de cesaris 1983 Marlboro Team Alfa Romeo

Het beste seizoen is het seizoen van 1982, De Cesaris heeft opnieuw een plaats gevonden bij Alfa Romeo en doet het verre van slecht. De Alfa is bijlange geen topwagen maar toch scoort de Italiaan 20 WK punten, een pole, twee podiums met twee tweede plaatsen, De Cesaris zou nooit nog zo hoog op een podium komen. En nog een handvol ronden aan de leiding. In 1983 blijft hij bij Alfa, maar met slechts 15 WK punten, en maar liefst negen DNF’s is er geen mogelijkheid tot contractverlenging.

Vanaf 1984 gaat het alleen maar “gewoon” voor De Cesaris, hij komt terecht bij Ligier, maar de Blauwen zijn lange niet meer wat ze geweest zijn. Het opmerkelijkste feit van de Italiaan is zijn spectaculaire crash in Oostenrijk.

In 1986 vind hij onderdak bij Minardi, het kleine team kan de sigaretten dollars maar wat goed gebruiken. De Cesaris behaalt niet eens één punt in het WK, beste klassering is een 8e plaats. In 1987 komt hij Brabham terecht, een derde plaats in Monaco is het beste resultaat, na Monaco komt De Cesaris door allerlei redenen niet meer aan de eindstreep.

andrea de cesaris austria 1986 by f1 history d67fh09

In 1988 komt hij opnieuw terecht bij een klein team, ditmaal Rial. Hij weet een vierde plaats in Detroit te behalen, maar evengoed een reeks van 22 (!) opeenvolgende opgaves. De reputatie van De Crasheris is opnieuw alle eer aangedaan.

In 1989 en 1990 rijdt hij voor Dallara zonder noemenswaardige hoogtepunten, in ’91 mag hij plaats nemen in de nieuwe Jordan. Hij haalt in het Ierse team een vierde plaats in Canada en Mexico. In 1992 en ’93 komt hij Tyrell terecht. Weet enkele vierde en vijfde plaatsen te behalen. Maar het is vooral in het ’93 seizoen dat De Cesaris luidop begint te praten over stoppen. Tyrell is overgestapt naar de dramatische Yamaha blokken en zelfs De Cesaris vind dat het genoeg geweest is. In Silverstone wordt De Cesaris afgevlagd met maar liefst 16 ronden achterstand.

andrea de cesaris erik comas japan 1992 by f1 history d66lxbl

In 1994 heeft hij geen team, maar een schorsing van Irvine doen hem nog twee races in een Jordan belanden. Tot Carl Wendlinger een doodsmak maakt in Monaco en De Cesaris hem vervangt. Zo rijdt de Italiaan in Canada zijn 200ste Grand Prix. Wanneer Wendlinger de aankondiging maakt om terug te keren hangt De Cesaris de helm aan de wilgen. Sauber wil nochtans dat de Italiaan het volgende seizoen voor hen rijdt, maar De Cesaris bedankt.

791080853366

Hij stort zich op het windsurfen en gaat de financiële sector in. De Cesaris komt om het leven in een motorongeval op 5 oktober 2014 nabij Rome, hij is 55 jaar geworden.