Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

maandag, 28 december 2015 19:11

De gekste voertuigen in Parijs-Dakar

Written by

Het is bijna zo ver, Dakar staat voor de deur. De rally is sinds enige jaren door vooral politieke perikelen niet langer de Parijs- Dakar, maar gaat nu door in Zuid Amerika. Lang gelden reden dus mensen van Parijs naar Dakar, en met wat. Een opsomming van de gekste voertuigen welke ooit begonnen zijn aan de Parijs - Dakar.

Vespa P200E scooter

In de 1980 editie begonnen er vier mannen met een Vespa aan de rally. Twee van hen, Marc Simonot en Bernard Tchermiavsky kwamen in Dakar aan. Ver buiten competitie, maar ze haalden de eindmeet.

yvan tcherniavsky racing on a vespa p200e scooter in dakar rally 1980

Pit Bike:

In 2009 was Ivo Kastan van plan om de rally te rijden met een pit bike, hij bouwde het motortje om met onderdelen van een Honda XL 200. De motor met 146cc motor, en een gewicht van slechts 180 kg. Kastan kon slechts één etappe uitrijden alvorens te moeten opgeven.

pitbike dakar 0

El Titan

De auto is niet veel meer dan een eigenbouw project die afkomstig uit Spanje, en werd lange tijd bestempeld als één van de grootste voertuigen in de auto klasse. Een buizen chassis aangedreven door een 3.0 V6 TDI van Audi moest voldoende zijn. Helaas was de Titan slecht één etappe ver toen de handdoek moest geworpen worden.

titan dakar 0

Renault R4

In de begindagen was de Dakar niet veel meer of een bende avonturiers die Afrika bereden. Het was nog ver voor de tijd van de fabrieksteams en dus de meest onverwachte auto’s. Zo ook de Renault R4 van het broederduo Claude en Bernard Marreau in de eerste editie van de rally. Zij werden met hun R4 vijfde, het jaar daarna werd nog beter gedaan, toen kwamen ze op het podium als derde.

renault4 dakar 0

Rolls-Royce Corniche

Thierry De Moncorgé sloot met vrienden een weddenschap af om de 1981 editie te doen met een Rolls-Royce Corniche. Hij kwam aan de start, en deed het verre van slecht met zijn op zich licht aangepaste Rolls. Hij lag op de 13 plaats algemeen wanneer hij door officials uit de wedstrijd werd gezet wegens illegaal repareren.

18n5lomhnvcggjpg

Porsche 959

Porsche neemt overweldigend de overwinning in 1984 met hun 953, maar het is niet genoeg voor de Duitsers. De Dakar krijgt steeds meer media aandacht en daarom proberen ze het in ’85 opnieuw met de wel heel exotische 959, helaas valt elke 959 uit. Het volgende jaar schrijven ze opnieuw de 959 in, ditmaal drie exemplaren. Porsche wint in dat jaar de eerste en tweede plaats.

1986DAK185 car