Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dinsdag, 22 maart 2016 14:10

Nooit geracet: MADI-01

Written by

Het communisme viert zijn hoogdagen in 1973, en vaak wil men achter het ijzeren gordijn tonen aan het Westen dat ook zij bulken van het talent. Daarom komt men achter het gordijn op het idee om een Formule1 wagen te gaan bouwen, met hun kennis en kunde. Sterker nog, in die periode spraken de Russen er over dat men een eigen Formule kampioenschap organiseerde, veel meer of een propaganda stunt was het niet. Er was wel een kampioenschap maar meer of samen geharkt oud ijzer stelde het hele kampioenschap niet voor.

Om hun “eigen” Formule kampioenschap te tonen aan het Westen zette de Russische staat enkele knappe koppen aan het werk om een eigen Russische Formule wagen te bouwen. De MADI-01 was de tweede poging van constructeur Gess- de - Kalve die voor het Moscow Automobil Institute werkte om met een wagen buiten te komen. Zijn eerst poging de HADI-8 dateert ergens van halfweg de jaren ’60, en was niet echt een succes. De MADI -01 moest beter worden, en daarom kopieerden de Russen gewoon de Lotus 72, zij het in Russian style.

De MADI - 01 maakte gebruik van een aangepast Volga standaard blok van 3 liter, en het leverde de volledige 125 pk en was wel 204 km/h snel, in die tijd hadden F1 wagens ook ruim 400 plus pk aan boord dus was de MADI -01 verre van competitief. En hoewel de wagen bijna alle wedstrijden won waar het aan deelnam is de MADI - 01 nooit in het Westen verschenen. Later bleek dat de wagen helemaal geen F1 specificaties had, maar dat de ontwerpers, gezien de karige info vanuit het Westen, zich gewoon hadden gebaseerd op foto’s die men kon bemachtigen. De auto was in feite niet aangepast aan geen enkel Westers reglement…..