Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

woensdag, 06 januari 2016 12:57

Nooit geracet: Arno- Tecno 016L

Written by

Bijna had Nederland in 1972 een eerste eigen Formule 1 wagen, want een Nederlandse autodealer had een droom, de Formule 1 in. De Arno - Tecno 016L werd zelfs aangekondigd op de nationale Nederlandse TV in het programma Studio Sport.

Arno van Dijk was de naam van de autodealer met een grote droom, een eigen en vooral Nederlands team in de F1, en waarom ook niet. In die periode was het zeker niet ongebruikelijk dat gelukszoekers richting F1 trokken om eigen succes na te jagen. De bedoeling was om in het Arno chassis een Tecno blok te plaatsen. Techno was zelf ook al een bende van gelukzoekers in de F1 die op zich nog een eigen blok en chassis ontwikkelden. De Arno wordt op het circuit van Zandvoort tijdens de Trophy of the dunes voorgesteld, maar is niet voorzien van een Tecno blok, maar er hangt een F5000 blok in, afkomstig uit een GT40. Het valt de aanwezigen ook op dat de Arno het grootste gedeelte van zijn voorstelling onder een zeil zit, en niet open en bloot wordt getoond. In 1972 wordt de wagen nog één keer opgemerkt, tijdens een carnavals optocht.

In 1973 duikt de Arno opnieuw op, deze keer op de Jochen Rindt tentoonstelling, en al gauw wordt het gerucht opgestart dat de Arno voorzien zal worden van Alfa Romeo blokken, en sterker nog, zijn debuut zal maken in 1974 in de Spaanse Grand Prix. Veel meer of geruchten was het nieuws niet. Het “team Arno” deed nog een laatste keer van zich spreken toen er sprake was van een deelname aan de 24h van Le Mans met een Arno- Cosworth in de 2- liter klasse. Ook dat bleek niet veel meer dan loze woorden…….