Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

donderdag, 29 juni 2017 09:50

Koop eens een F1

Written by

Wie eens een trapje verder wil gaan, of zijn jongensdroom wil zien uitkomen. Doe eens gek en koop u een oude F1, moet kunnen want op zich kosten die dingen niet zo veel. Wat natuurlijk een ruim begrip is.

Jordan 198 front left Donington Grand Prix Collection

Op het net staat het op zich vol met oude “afgedankte” F1 wagens welke ooit een beter leven kenden. Toen mochten ze de wereld rondreizen en op de mooiste circuits achteraan de grid plaats nemen. Correct, de te koop aangeboden oude F1’s zijn niet bekend om hun mega successen maar eerder afkomstig uit de kleinere teams die de wagens ooit voor een habbekrats verkochten om uit de schulden te komen.

Ons voorbeeld van vandaag is op zich nog geen foute auto, de Jordan 198 uit 1998, ten tijde dat Damon Hill in de nadagen van zijn carrière bij het Jordan team zat, en de turbulente GP van Spa won in dit type auto.

 

De echte geschiedenis van de wagen is niet te vinden bij de verkoper, dus om welk exemplaar het gaat is niet bekend via het net. Verkoopprijs is 80 000€ en daar krijgt men de wagen en een simulator voor in de plaats. Enig groot nadeel is dat de Jordan 198 komt met een Honda Blackbird motor, afkomstig uit een motorfiets, en dus niet enige loeiende V10 en versnellingsbak heeft. Dus moet men rekening houden met de aankoop van nog iets motor en versnellingsbak - achtig.

nog meer info:heritage-f1.com/cars/1998-jordan-198-simulator/