Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 28 mei 2017 14:34

Nissan ZEOD RC

Written by

Nee de Nissan ZEOD motor is niet nieuw, maar bijna drie jaar oud te noemen. De revolutionaire motor is tot op heden niet in commerciële voertuigen van de Japanse fabrikant geraakt, wat op zich toch heel erg jammer is. De ZEOD is klein en heel erg krachtig, en op zich kan men er meer mee aandrijven of alleen een auto.

ZEOD Engine Large 02

Toen Nissan de ZEOD ontwikkelde was het vooral te doen om in de Delta wing te duwen en zo deel te nemen aan de 24uur van Le Mans. De kleine Delta wing Nissan is intussen verdwenen van de circuits maar het concept van de ZEOD moto blijft nog wel verder evolueren.

Men kan niet anders of Nissan blijven steunen om de ZEOD niet in de kelder van de fabriek te laten verdwijnen. Het is een blok die slechts veertig kilogram weegt, maar die wel een “propere” 400 pk produceert, ook het niet misse 380 Nm uit een 1500cc blok is best wel als mooi te omschrijven.

 

Het is nu vooral een punt om dit blok verder te ontwikkelen, men weet dat tegenwoordig de grote krachtige motoren taboe zijn door de milieu eisen, daarom dat dit voor Nissan een uitgelezen kans is om toch leuk en krachtig nog steeds te laten gelden. Daaruit zou de kans mogelijk zijn om dit kleine blok te laten dienst doen in een motorfiets.