Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dinsdag, 06 september 2016 17:23

Honda HSV-010: Moest de opvolger van de NSX worden

Written by

Japan heeft een eigen GT kampioenschap, de Super GT serie. Honda is al jaren deelnemer aan die serie en doet het verre van slecht met hun NSX. Maar in 2009 maakt Honda de aankondiging dat het over en uit is met de NSX, een model dat jaren dienst doet en nu echt op pensioen moet. Honda zegt er evenwel bij dat er een opvolger in de startblokken staat, de HSV-010.

 

2014 Honda NSX render

Aangezien het GT kampioenschap gebaseerd is op straat gerelateerde wagens druist het van de geruchten als zou Honda de HSV ook gaan uitbrengen voor de straat, en zo lijkt het er ook naar. De NSX was ooit het paradepaardje van Honda en die HSV zou de perfecte opvolger zijn. Er wordt vooral gedacht dat Honda de toen nieuwe weg wilde inslaan van de hybride markt. Want, zo gaat men er van uit, als Honda wil gaan deelnemen aan het kampioenschap moeten er straatversies van de HSV gaan komen.

De wagen wordt begin 2010 voorgesteld aan de pers, het voorgestelde exemplaar is de raceversie die door het leven zal gaan als de HSV-010 GT. De HSV wordt aangedreven door een op zich oude motor, een 3.4 liter V8 die uit een Nippon Formule wagen kwam. Tijdens die voorstelling weigert Honda in alle toonaarden te antwoorden op de vraag waar de straatversie blijft. De financiële crisis is uitgebroken en in Japan ondervinden ze daar zware hinder van. Honda - die later toegaf echt wel plannen te hebben voor een straatversie - wil niet weten van een straatversie. Te duur, en met zekerheid geen plannen die richting uit. Wat de straatversie van het kampioenschap betreft is het op een akkoord gegooid met de organisatoren, Honda neemt deel aan het Super GT kampioenschap ook zonder straatversie.

Honda heeft inderdaad nooit een straatversie van de HSV op de markt gebracht, in 2015 maakte ze dan wel de plannen bekend voor een nieuwe Super NSX die heden ten dage op de markt zou moeten zijn……..