Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 07 augustus 2016 18:34

Volkswagen Tiguan of de Zotye X7?

Written by

Wie denkt hier de Volkswagen Tiguan 2016 te zien kijkt beter nog eens. De foto komt uit China en men voet de bui al hangen, dit is niet veel meer of een clown van de Tiguan, namelijk de Zotye X7. Sterker nog, uit een concept Tiguan heeft de X7 ook nog enkele details over genomen.

 

2016 volkswagen tiguan cloned by same company that copied the porsche macan 1

Wie in China wil lonen is vrij en openlijk, geen enkele regel zou het klonen van een bestaand model, of het nu auto motorfiets of een mixer is, men is vrij. En wie de “klooners” wil aanpakken is er aan voor de moeite.

De bedrijven welke de kloon produceren, of “bedenken” zijn heel erg vaak overheidsbedrijven en deze aanklagen is verloren moeite. De behandelende rechter wordt eveneens betaald door de overheid en zodoende komt men in vicieuze cirkel terecht.

Maar we borduren verder op de Zotye X7 die openlijk en vrij te koop is, en beschikbaar is met drie turbo motoren. Een 1,5 van 150 pk, een 1,8 met 170 pk, en een 2,0 die wel 190 pk levert. Ironisch genoeg is in China enkel de 1,5 versie beschikbaar.
Ook het interieur is overgenomen maar voor de afwerking is niet gekozen voor de zelfde materialen als bij Volkswagen, maar eerder de goedkopere materialen met schreeuwlelijke kleuren.

Het bedrijf die deze kloon neerzet en tot de Shenyang- Mitsubishi groep behoort is niet aan zijn proefstuk toe. Men bouwde al eerder een soort van Audi Q3 en een nagemaakte versie van de Porsche Macan.

2016 volkswagen tiguan cloned by same company that copied the porsche macan 2