Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zaterdag, 05 december 2015 21:08

Monaco Trossi Grand Prix Racer (1935)

Written by

Eén van de meest gekke, en opzienbarende racewagens ooit gebouwd moet wel de Monaco Trossi zijn. In 1935 werd de Trossi voorgesteld, met zijn voorwielaandrijving, lucht gekoeld, radiaal 16-cilinder tweetakt blok ook indertijd een heel ongewone racewagen.

Augusto Camillo Pietro Monaco had al eerder racewagens gebouwd die vooral kleine successen behaalden in de klimwedstrijden. Hij wilde nu zijn eerste echte formulewagen bouwen en bedacht dat iedereen ongelijk had. Hij had ideeën voor de ultieme racewagen die in de hoogste rangschikkingen ging komen. Monaco haalde Giulio Aymini binnen als de testpiloot en benaderde ook de familie Agnelli van Fiat voor de support. Het idee voor de wagen was zo nieuw, en op zich ook zo gek dat de Agnelli spontaan een plaats in de fabriek voorbehield aan Monaco om de ultieme Italiaanse Formule wagen te bouwen.

Eenmaal afgewerkt bleek het radiale tweetakt blok zo veel problemen te ontwikkelen dat Fiat de stekker uit het project trok, en Monaco op zoek moest naar een nieuw onderkomen, en vooral naar financiële middelen. Die vond hij in graaf Felice Trisso, ook al een extravagant persoon die ook wel graag racepiloot werd genoemd. Monaco kreeg van de graaf de nodige financiële hulp, maar ook een werkplaats op het domein van het kasteel van de graaf.

1935 monaco trossi 2

In juli van 1935 werd de wagen voorgesteld aan pers en publiek, dit te voorbereidingen op de Italiaanse Grand Prix op Monza. Het uitermate complexe blok was goed voor om en bij de 250pk, inclusief de turbo chargers. Alleen bleek het rijwielgedeelte ronduit slecht te zijn. Doordat het radiale blok zo ver naar voor was geplaatst was de gewichtsverdeling 75% vooraan en 25% achteraan en was er ook geen enkele balans in de wagen te krijgen.

Hoewel de wagen voor de Grand Prix van Monza was gekwalificeerd werd er toch door zowel de ontwerper Monaco, als graaf Trossi besloten om niet deel te nemen aan de wedstrijd. De wagen bleek te gevaarlijk, en de Monaco Trossi racete nooit één wedstrijd. Hij is nu te zien in een Turijn’s museum.