Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 15 mei 2016 19:44

Alfa Romeo T33 zeswieler

Written by

Enige tijd geleden dook er op het net een foto op van een Alfa Romeo sportscar zeswieler. Al gauw werden er de nodige verhalen rond gecreëerd als zou Alfa in zijn hoogdagen van het endurance racen in de jaren ’70 ooit aan een ultra geheim project gewerkt hebben, de waarheid is net iets anders.

Alfa Romeo 6 wheel Project Sebring 70

De foto toont inderdaad een Alfa Romeo van het type T33 met zes wielen, toch zeker wanneer men de volledige benaming van de T33/6/12 intikt in een zoekprogramma. Het onderschrift op de foto beweert als zou de foto genomen zijn enkele weken na de 12h race van Sebring in de USA. Een ultra geheime foto van Alfa die werkte aan een zeswiel wagen om de concurrentie de baas te kunnen. De wagen zou tijdens die test gestolen geweest zijn door een groepje studenten en in een veld achter gelaten zijn zonder motor.

Het blijkt een perfect broodje aap verhaal te zijn, Alfa heeft nooit gewerkt aan een zeswielwagen in de jaren ’70, want de bewuste foto is niet veel meer of een platvloerse fotoshop. En jazeker, de tegenbewijzen zijn er. Even verder zoeken duikt de originele foto op van de Alfa Romeo T33, die kan u hier bekijken trouwens…….

Related items