Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zondag, 01 mei 2016 14:09

Video’s: 2016 Ford F-150 Gulf

Written by

Stiekem is hier half van de redactie behoorlijk wild van Amerikaanse vierwielers, groot, V8 er in, en heel erg dorstig. Maar het oog wil ook wel wat denkt men zo, en speelt men niet het spel van het kuddedier. En zo nu en dan loopt men wel eens tegen een Amerikaans voertuig aan wat echt wel lekker is. Bigger, nog bigger, en er bijna over.

gulf 2016 ford f 150 has gulf livery and adv1 wheels 1

Dit is dus de 2016 versie van de Ford F-150, en behoorlijk voorzien van vele lekkers. Het werk is van de mensen van Galpin Auto Sports en zo te zien kan de auto gewoon zo meedingen in de Dakar rally.

De Ford is verhoogd, 20 inch bandjes met bijpassende velgen. De motor is nu voorzien van een Full Race Motorsports Freak-O-Boost front-mount intercooler kit, of met andere woorden er is ook een turbo bijgekomen. De uitlaatgassen gaan weg via een 3" cat-back Freak-O-Boost uitlaatsysteem.

 

Maar we zijn nog niet klaar met specificaties opsommen waar op zich niemand een knal van begrijpt, maar toch, het bekt heel erg lekker in een artikel. De remmen zijn nu 16’’ en ook de remklauwen zijn natuurlijk aangepast door de Wilwood 6-zuiger uit deze mensen hun catalogus. De F-150 heeft nu ook een XTR body kit, aangepaste voor- en achterzijde off-road bumpers en een chase rek met geïntegreerde Rigid Industries verlichting, inclusief Q2 Hyper sport, Q2 rij lichten, 40-inch E2 combo licht bar, 11-inch Capture Light met een GoPro camera.

Vooral het spuitwerk, of bijpassend in ons artikel, het paint work is dat van Gulf, en dat is keer voor keer lekker……