Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zaterdag, 26 maart 2016 16:06

Twee stomme punten: Alain Kempener

Written by Mod/DanielC

We spreken 1997, de Belgische motorsport viert hoogdagen, de startvelden zitten overvol en het zijn ook de hoogdagen van grote namen als een Louis Wuyts, Alain Kempener, de opkomende talenten als een Le Grelle en Marc Fisette. Ducati Belgium investeert nu al enkele jaren in de Belgische motorsport en het gaat goed. De voorbije jaren hebben ze titels gepakt met Alain Kempener en Louis Wuyts. Zowel in de Supersport klasse met hun 748, als met de 916 in de BOTT klasse gaat het hen voor de wind.

In 1997 zet Ducati Belgium maar liefst zes motoren in, met drie rijders. Alain Kempener rijdt al enige tijd voor Ducati en wordt vergezeld door Didier Jadoul, nieuw is het jonge opkomende talent: Marc Fisette.

Het seizoen verloopt voorspoedig, de Ducati’s winnen wedstrijden en behalen ereplaatsen met Jadoul en Kempener. Het is vooral Kempener die in de Supersport klasse in een hevig duel verwikkeld is met Louis Wuyts. Gentenaar Wuyts reed in ’96 nog in het team van Ducati Belgium maar hij is vertrokken om opnieuw met Honda te kunnen rijden.

Maar dan staat de wedstrijd in Erpe Mere op het programma. Tijdens de voorgaande wedstrijd in Chimay gaat er een petitie rond bij de rijders, dit “circuit” kan niet, zelfs niet in 1997. Het circuit in het industriepark van die gemeente is niet veel meer of een smalle betonbaan die dan nog eens de vorm heeft van een vierkant. Letterlijk vier bochten naar rechts, en een stukje “circuit” dat een weinig naar links helt. Het team besluit dat het evenement in Erpe Mere te gevaarlijk is, de veiligheid van de rijders primeert.

12795289 583203251831309 9001893438240586205 n

Onder de Supersport rijders tekent bijna iedereen: Michel Nickmans , Patrick Orban, Albert Aerts , Wim Van Achter , Werner Daemen, Marc Wauters, Michel Simeon, Jean-Claude Hambuckers, Danny Schildermans, Marc Deville, Bruno Weynand, Kris Jennes, Sebastien Legrelle, Paul Petitjean, Marc Verhegghe, Marc Adnet, Fabrice Balon, ? Raskin en Alain Kempener en Didier Jadoul .

Louis Wuyts was aanvankelijk ook akkoord maar na zijn slecht resultaat in Chimay (uitgevallen door een olielek) weigert hij te tekenen.
Organisator Walter Haentjes wordt op de hoogte gebracht met de vraag om een meeting te plannen met de vertegenwoordigers van de piloten, de BMB en hijzelf om het probleem van Erpe Mere te bespreken. Hij ontvangt deze aanvraag 1 maand voorafgaand, samen met beide petities via brief en fax. Zijn reactie is ronduit heftig, hij dreigt om alles via deurwaarders te laten vaststellen en “de stakers” en dan vooral Ducati Belgium die hij als de onrusstokers ziet voor alle kosten van een staking te laten opdraaien, en zonder nog maar te spreken over de verbale scheldpartijen welke hij opnieuw aan het adres van Ducati Belgium uit !

12795483 583210408497260 403697522259225618 n

De dag van de race zijn alle teams aanwezig en probeert men nog om te onderhandelen met de organisator. Deze oefent veel druk uit, en dreigt met sancties via de BMB om de piloten toch te laten deelnemen. Alle onderhandelingen zijn tevergeefs. Kris Jennes en Sebastien Legrelle laten zich dan toch overhalen om te rijden. Louis Wuyts wordt via zijn team verplicht om te rijden. Bij Ducati Belgium is men formeel, hier start geen enkele van hun rijders, dit is gekkenwerk.

De strijd om het supersport kampioenschap loopt tot de laatste race op Croix en Ternois, Kempener doet wat van hem verwacht wordt en wint de wedstrijd, maar toch wint Louis Wuyts het kampioenschap. Door de wedstrijd in Erpe Mere te winnen behaalt Wuyts daar 20 punten, Kempener kreeg natuurlijk geen punten en kwam zo twee luttele puntjes te kort om zich supersport kampioen van 1997 te noemen.

12798834 583210185163949 3003833428986496270 n

1997 eindigt ook compleet in mineur voor Ducati Belgium die plots noodgedwongen de stekker uit hun project moeten trekken. Ducati Italië heeft een nieuwe eigenaar in de vorm van een Amerikaanse investerings bedrijf en die schrappen alle landelijke importeurs. De zes motoren worden verkocht……..

 

Al deze foto's komen uit het archief van Daniel Champagne, waarvoor grote dank !