Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vrijdag, 19 februari 2016 21:25

The Brooklyn project

Written by

Amerikanen kunnen net iets meer of choppers bouwen die bijna onberijdbaar zijn. In “The Brooklyn Project” gaat heet vooral om pk’s en gewicht, is men niet gewoon van een Amerikaan, maar het gebeurt echt wel.

Een BMW S1000R traag noemen zou een bezwaarlijk lelijke leugen zijn, maar toch vinden de mensen van Purebreed Cycles het nodig om de BMW nog wat verder te gaan kietelen. Standaard afgeleverd met 160 achterwiel pk’s gaan de mannen nog wat verder naar een slordige 175 achterwiel pk’s.

Ook het gewicht kon naar beneden, zij claimen het gewicht van 380 pound (172 kg) met 70 (30 kilo) pound te kunnen reduceren hebben. Dit door bijna alles wat “zwaar” was te vervangen door, jawel, carbon onderdelen.

Het uitzicht van The Brooklyn Project S1000R is was anders, korte kont, recht stuurtje vervangen door clip-ons, een uiterst korte uitlaatdemper.

De mannen zijn van plan om deze Brooklyn Project in kleine betalen te gaan produceren, gaat de deur uit voor een slordige 39 500$ of omgerekend een goede 36 000€.