Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

dinsdag, 15 december 2015 01:05

MV Agusta Bol d’Or

Written by

Endurance racers hebben al vaak het voorbeeld geweest voor ombouw projecten. Niet anders of deze, zoals de naam doet vermoeden MV Agusta F3 die onder handen werd genomen door Walt Siegl. Voor Siegl waren de prestatie’s belangrijk voor zijn F3 Bol d’Or, maar in plaats van te investeren in een motorische aanpassing koos hij er voor om gewicht te gaan reduceren.

Het chassis is onaangeroerd gebleven, wel is er een nieuw subframe gebouwd uit aluminium. Ook werden de wielen vervangen door magnesium exemplaren. De nieuw geconstrueerde 20 liter benzinetank gebouwd uit een epoxy kevlar combinatie reduceerde opnieuw gewicht, inclusief de volledige Arrow lijn zonder katalysator.

Het bodywerk is volledig uit polyester en ontworpen en gebouwd door Siegl, die verfijnd is door zijn nieuwe plaatsing, en de 3 cilinder meer adem moet geven. Om dat alles net iets beter af te stellen werd een nieuwe EU geplaatst, eentje die volledig in te stellen is. Verder werd er nog tal van onderdelen gemonteerd om de motor dicht bij een echte racer te laten aanleunen, waaronder een quick shifter.

Een standaard F3 weegt ongeveer 191 kg, Siegl’s Bol d’Or F3 weegt er naar eigen zeggen 154 kg, dit met bijna 4 liter benzine en olie in het blok.

Siegl website